Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nda ödül alan kitap kapağı tasarımlarının incelenmesi
Investigation of book cover designs awarded in Graphic esigners Vocational Organization
  1. Tez No: 617230
  2. Yazar: DİLARA BÜYÜKİKİZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SELAHATTİN GANİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, Grafik Tasarım, Kitap Kapağı Tasarımı, Graphic Designers Professional Organization, Graphic Design, Book Cover Design Page
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
Kitap tasarımları matbaanın icadı ile geçmişten günümüze değişerek dönüşerek fakat hiçbir zaman değer kaybetmeyerek bugün yaşamımızda yerini almaktadır. Teknolojinin hızla ilerlemesi bu alandaki çalışmaların üretimini artırarak devam ettirmiştir. Dijital çağda farklı teknik ve yöntemler kullanılarak devam eden tasarımlar raflarda daima yerini korumaktadır. Bilgi, birikim ve deneyimlerin bugün elle tutulur halini oluşturan kitaplar tarihin somut temsilcileridir. Kitaplar kapakları ile hatırlanır ve tanınırlar. Geçmişten günümüze kitap kapağı tasarımı ve Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nda ödül almış kapak tasarımları bu çalışmada incelenecektir.
Özet (Çeviri)
With the invention of the printing press, the book designs have changed from past to present. They have transformed but even today never lost value in our lives today. The rapid progress of technology has continued to increase the production of works in this field. In the digital age, designs that using different techniques and methods are always have a place on the shelves. Books that are tangible form of knowledge, experience and accumulation, concrete representatives of history. Books are remembered and recognized by their covers. In this study, book cover design from past to present and cover designs that have been awarded by the Graphic Designers Professional Organization will be examined.