Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili farkındalıklarının tespit edilmesi: Karabük Üniversitesi örneği
Occupational health and safety awareness regarding the evaluation of health of college students: Karabuk University case
- Tez No: 617307
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SUAT KASAP
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Yüksekokulu, Öğrenci, Farkındalık, Eğitim, Occupational Health and Safety, Health of college, Student Awareness, Education
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
ÖZET SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ FARKINDALIKLARININ TESPİT EDİLMESİ: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ CANBAŞ, Havva Yüksek Lisans, İşletme Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Suat KASAP Eylül 2015, 76 sayfa Çalışma hayatları boyunca iş sağlığı ve güvenliği risk ve tehlikeleriyle karşı karşıya gelecek olan hemşirelik ve ebelik bölümü öğrencilerinin, tam bir bilgi ve donanıma sahip bir şekilde okuldan mezun olabilmeleri önemlidir. Bu husus olumlu davranışlar geliştirebilmek, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi açısından gereklidir. Sağlık yüksekokulu öğrencilerinin iş sağlığı ve güvenliği farkındalıkları, eğitim ve iş kazaları durumlarının belirlenmesi amacıyla yapılan bu araştırmada, öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği adı altında bir ders almaları ve sağlık takiplerinin yapılması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmada teorik kısım ilgili literatürden hazırlanmış ve uygulama kısmı için ise ilgili üniversitenin 236 öğrencisine anket uygulanmıştır. Anket sonucunda elde edilen veriler, bilgisayar ortamında SPSS 16 programına yüklenerek, verilerin değerlendirilmesinde frekans analizi, independent t testi ve one way anova testi kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY AWARENESS REGARDING THE EVALUATION OF HEALTH OF COLLEGE STUDENTS: KARABUK UNIVERSITY CASE CANBAŞ, Havva Master, Department of Management Thesis Supervisor: Assist Professor Suat KASAP September 2015, 76 Page The graduation with having a thorough knowledge of hardware is very important for the nurse and midwife students who are under occupational health and safety risk during their work life. This issue is also very important for develop positive behaviors, work accident and avoid of occupational diseases. This dissertation purpose awareness of occupational health and safety important for health sciences students and specify work accident and education. As a result students need occupational health and safety lesson and the students also need regular health control. In this dissertation, theoretical part has prepared by the relevant literature and about application 236 students' survey who educate at relevant university has used. The results for all survey had loaded in SPSS 16 software. The frequency analyse, İndependent t test and one way anova test has used to evaluate of datas.