İşletmelerin uluslararası pazarlara giriş stratejileri: Onduline Avrasya A.Ş.'nin giriş stratejisine yönelik bir araştırma
The internationl market entry strategies of enterprises: An analysis of the entry strategy of Onduline Avrasya Inc.
  1. Tez No: 617533
  2. Yazar: LEILA SOHEILI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YASİN AKSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Uluslararası Pazarlama, Giriş Stratejileri, İhracat, International Marketing, Entry Strategies, Export
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Günümüzde küreselleşmenin meydana getirdiği değişimlerden ve gelişmelerden artık tüm işletmeler etkilenmektedir. İşletmeler bu gelişmeler ve sürekli değişen faaliyet ortamlarında, varlığını sürdürebilmek, rekabet edebilmek ve büyümek adına bir takım stratejik kararlar almak zorundadır. Bu stratejik kararlardan biri de ulusal pazarların dışına çıkarak, uluslararası pazarlarda faaliyet göstermektir. Bu pazarlara girmek için ihracat, sözleşmeye dayalı ve yabancı pazarlarda yatırım yapmak üzere farklı giriş stratejileri bulunmaktadır. Bu çalışmanın amacı küreselleşme ve beraberinde getirdiği gelişmeler sonucu uluslararası pazarlara yönelen işletmelerin giriş stratejilerini ve bu stratejilerin seçimine etki eden faktörleri incelemektir. Çalışmanın birinci bölümünde uluslararası pazarlama ile ilişkin kavramsal çerçeve, ikinci bölümde ise uluslararası pazarlara giriş stratejileri incelenmiştir. Son olarak üçüncü bölümde Onduline Avrasya A.Ş.'nin uluslararası pazarlara giriş stratejisi, tercih sebepleri, süreçleri ve karşılaştıkları sorunlar örnek olay kapsamında incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Globalization has affected all the enterprises by bringing new changes and developments. These enterprises have to make different strategic decisions to survive, compete and grow in these new and ever-changing business environments brought by globalization. The most important strategic decision is to move beyond domestic markets and open their operations to the international markets. Enterprises may choose different entry strategies to international markets such as exporting goods and services, contractual modes as well as direct foreign investments. This study aims on exploring the entry strategy choices of enterprises to international markets under the changes mandated by globalization as well as focusing on factors that influences these selections. The first part of the study concentrates on the conceptual framework of international marketing, while the second part mainly inspects the entry strategies to international markets. Finally, the last section's goal is to discover the reasons for the choices made, processes undertaken, and barriers faced by Onduline Avrasya Inc. as they chose their entry strategy to the international markets as a case study.