Medial pivot total diz protezi uygulanan hastaların orta dönem klinik sonuçları
Middle-term clinical results of patients with medial pivot total knee prosthesis
- Tez No: 617948
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALPER GÜLTEKİN
- Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
- Konular: Ortopedi ve Travmatoloji, Orthopedics and Traumatology
- Anahtar Kelimeler: Medial Pivot Total Diz Protezi, Diz Cemiyeti Skoru, Fleksiyon Açısı, Oxford Diz Skoru
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sağlık Bilimleri Üniversitesi
- Enstitü: Kocaeli Derince Eğt. ve Arş. Hast.
- Ana Bilim Dalı: Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
Amaç: Bu çalışmada Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde medial pivot total diz protezi uygulanan hastalarda orta dönem sonuçların değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde 1 Ocak 2010 – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında Medial Pivot Diz Protezi uygulanan ve takibi yapılan hastaların verileri retrospektif olarak değerlendirilmiştir. Analizler SPSS programı ile gerçekleştirilmiş, p0,05). 65 yaş ve üzerinde olan kişilerin bütün post-op skorları 65 yaş öncesi hastalara göre istatistiksel olarak anlamlı düzeyde daha düşüktür (p0,05) Sonuç: Bu çalışma sonucunda medial pivot diz protezinin fonksiyon ve memnuniyet açısından anlamlı düzeyde olumlu sonuçlarının olduğu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Aim: The aim of this study was to evaluate the mid-term results of patients who underwent medial pivot total knee arthroplasty in the Orthopedics and Traumatology Clinic of Derince Training and Research Hospital. Material and Methods: The data of patients who underwent Medial Pivot Knee Prosthesis in the Orthopedics and Traumatology Clinic of Derince Training and Research Hospital between January 2010 and December 2014 were evaluated retrospectively. The analyzes were performed with SPSS program, and p 0.05). All post-op scores of people 65 years and older were statistically significantly lower than patients younger than 65 years (p 0.05). Conclusion: As a result of this study, it was determined that medial pivot knee prosthesis had significant positive results in terms of function and satisfaction. KeyWords: Medial Pivot Total Knee Prosthesis, Knee Society Score, Maximum Flexion Angle, Oxford Knee Score