Etkinlik turizminin yerel halkın bakış açısıyla değerlendirilmesi ve destinasyon pazarlaması üzerindeki rolü: Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali örneği
Evaluation of event tourism from local perspective and its role on destination marketing: International Manisa Mesir Macunu Festival case
  1. Tez No: 618828
  2. Yazar: MAHMUT CİDEROL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METE SEZGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Etkinlik Turizmi, Yerel Halk, Destinasyon Pazarlaması, Manisa, Mesir Festivali, Mesir Macunu, Event Tourism, Local People, Destination Marketing, Manisa, Mesir Festival, Mesir Paste
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 165
Özet
Günümüzde ekonominin bel kemiği olarak görülen turizm ve turizm hareketi gerek yerli gerekse yabancı turistlerin ilgi alanlarına göre ülkemizdeki destinasyonlara gelebilmeleri için öncelikle o bölgeyi tanımaları gerekmektedir. Bu da destinasyon pazarlaması ile mümkün olacağından öncelikli olarak destinasyondaki doğal güzelliklerin yanı sıra, kültürel faaliyetlerin tanıtılması gerekmektedir. Bu kültürel faaliyetlerin başında gelen etkinlik turizmi, destinasyona has özelliklerin bütün çekiciliği ile ziyaretçilerine sunulması adına büyük önem taşımaktadır. Araştırmanın temel amacı, Manisa'da etkinlik turizmi kapsamında düzenlenen Mesir Festivali'nin yerel halkın bakış açısıyla değerlendirilmesidir. Bütün olumlu ve olumsuz yönleri ile ele alınan festival, Manisa için çok önemli bir yere sahip olsa da geliştirilmesi ve iyileştirilmesi gereken etkileri de vardır. Yerel halkın demografik özellikleri baz alınarak sosyal etki algılarının incelendiği bu çalışma, genel olarak Manisa'nın turizm potansiyelinin arttırılması adına değerlendirilebilecek bir çalışma olarak görülmektedir.
Özet (Çeviri)
Tourism and tourism movement, which is seen as the backbone of the economy today, needs to get to know the region in order for both domestic and foreign tourists to come to destinations in our country according to their interests. Since this will be possible with destination marketing, cultural activities as well as the natural beauties in the destination should be promoted. Event tourism, which is one of these cultural activities, is of great importance for presenting the characteristics of the destination to its visitors with all its charm. The main purpose of the study is to evaluate the Mesir Festival, which is organized within the scope of event tourism in Manisa, from the perspective of local people. Although the festival, which has been handled with all its positive and negative aspects, has a very important place for Manisa, it has effects that need to be improved and improved. This study examines the social impact perceptions based on the demographic characteristics of the local population and is generally seen as a study that can be evaluated in order to increase the tourism potential of Manisa.