Bireysel emeklilik sisteminde ve otomatik katılım sisteminde portföy yönetiminin işleyişi ve önemi. Otomatik katılım sistemine yönelik olarak nitel bir uygulama
The operation and importance of portfolio management in individual pension system and automatic participation system.A qualitative application for the automatic participation system
  1. Tez No: 618870
  2. Yazar: HÜSEYİN ÜNAL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CÜNEYT DİRİCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sigortacılık, İşletme, Insurance, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bireysel Emeklilik Sistemi, Otomatik Katılım Sistemi, Portföy Yönetimi, Yatırım, Birikim, Tasarruf, Fon Yönetimi, Private Pension System, Automated Participation System, Portfolio Management, Investment, Accumulation, Savings, Fund Management
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 185
Özet
Bireysel Emeklilik Sistemi ve Otomatik Katılım Sistemi, vatandaşlara emeklilik dönemlerinde iyi bir yaşam sunmak amacıyla ortaya atılan sistemlerdir. Bunun yanı sıra makro ve mikro düzeyde, ülke ekonomisine de çeşitli katkılar sağlamaktadır. Çalışmamızın amacı, Türkiye'de katılımcıların, Bireysel Emeklilik Sistemi ve Otomatik Katılım Sistemlerine olan bakış açılarını ortaya koymaktır. Ayrıca katılımcıların, Portföy Yönetimi ve fonlarla ilgili bilgi düzeylerini araştırmaktır. Ve katılımcının Otomatik Katılım Sistemi ile ilgili kararını verirken ne gibi faktörlere baktığını ortaya koymaktır. Çalışmamızda, Derinlemesine Mülakat Tekniği kullanılmıştır. Ve 24 katılımcıya, Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemleriyle alakalı 8 adet soru sorulmuştur. Sonuç olarak, katılımcıların, portföy yönetimi gibi finansal konularda bilgi düzeylerinin iyi olmadığı, sistemin yeterince tanıtımının olmadığı, sistemin yatırımdan ziyade bir birikim aracı olarak görüldüğü ortaya çıkmıştır ve sonuç kısmında bunlara dair öneriler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The Private Pension System and the Automatic Participation System are systems introduced to provide citizens with a good life during their retirement periods. In addition, it contributes to the national economy at macro and micro levels. The aim of this study, is to examine the perspectives of the participants in Turkey is the Individual Retirement System and Automated Attendance System. It is also to investigate the level of knowledge of the participants about Portfolio Management and funds. And to investigate what factors the participant is looking at when making his decision about the Auto Attendance System. In our study, In-depth Interview Technique was used. And 24 participants were asked 8 questions about the Private Pension and Automatic Systems. As a result, it was revealed that the participants did not have a good level of knowledge on financial issues such as portfolio management, the system did not have enough publicity, and the system was seen as a means of accumulation rather than investment.