Y kuşağında çevrimiçi alışveriş eğilimi
Online shopping propensity in generation Y
  1. Tez No: 618928
  2. Yazar: UTKU ERDOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET ALPER TUNGA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Çevrimiçi Alışveriş, Y Kuşağı, Eğilim
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Çevrimiçi alışverişin hayatımızda yeri gün geçtikçe artmaktadır. 25 ile 40 yaş aralığındaki Y kuşağının günümüzdeki çevrimiçi alışveriş eğilimleri incelenmiştir. Eğilimler, Teknolojik Kabul Modeli ve Genişletilmiş Teknolojik Kabul Modeli ışığında incelenmiştir. Anket yoluyla Y kuşağının çevrimiçi alışveriş eğilim bilgileri toplanmıştır. 267 adet katılımcı ile analizler gerçekleştirilmiştir. Teknolojik Kabul Modeli ve Genişletilmiş Teknolojik Kabul Modeli başlığındaki konuların ilişkileri incelenmiştir. Ardından Y kuşağı içinde son 1 yılda çevrimiçi alışveriş yapmayan kitleyi tahmin edecek modelleme çalışması gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The role of online shopping is increasing day by day in our lives. Online shopping propensities of generation Y between 25 and 40 years of age were analyzed. Propensities were examined with Technological Acceptance Model and Extended Technological Acceptance Model. Online shopping propensity information of generation Y was collected through the survey. Analyzes were performed with 267 participants. The relationship between the topics of Technological Acceptance Model and Extended Technological Acceptance Model were examined. Then, a modeling study was performed to estimate the generation Y that did not make online purchases in the last 1 year.