Uludağ'a yönelik sportif açıdan SWOT analizi
SWOT analysis for sports on Uludağ
  1. Tez No: 619281
  2. Yazar: YUNUS MERAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BAYBARS RECEP EYNUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Uludağ, Kayak, SWOT, Uludağ, Ski, SWOT
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Bu çalışmanın amacı ülkemizin değerlerinden olan Uludağ'ı diğer ülkelerdeki kayak merkezleriyle kıyaslayıp güçlü ve zayıf yönlerini, fırsat ve tehditlerini ele alarak sportif açıdan incelemektir. Bu araştırmada Kayak sporuna gönül vermiş sporcu, antrenör ve idareciler araştırma evreni olarak kabul edildi. Araştırma örneklemine ise Uludağ ve 2 farklı ülkede kayak merkezinde bulunmuş Kayakçılar kabul edildi. Araştırma kapsamında örneklem grubuna güncel durum ve ileride oluşabilecek durumları ortaya koymak için S.W.O.T. Analizi testi yapılmıştır. Örneklem grubundan elde edilen veriler literatür taranarak karşılaştırılmıştır. Araştırma sonucunda Türkiye' de ve diğer ülkelerdeki sistemler karşılaştırılmış olup doğal oluşumların yeterli ama insan eliyle yapılan sistemlerin yetersiz olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to compare Uludağ, which is one of the values of our country, with the ski resorts in other countries and to examine its strengths and weaknesses in terms of opportunities and threats from a sporty point of view. In this research, athletes, trainers and administrators who have devoted themselves to skiing were accepted as the research universe. The research sample was accepted by Uludag and skiers from 2 different countries. Within the scope of the research, S.W.O.T. Analysis was performed. The data obtained from the sample group were compared by comparing the literature. Research results in Turkey and has been compared with systems in other countries, but enough of the natural formation was found to be inadequate man-made system.