Futbolun yönetiminde endüstriyel futbol anlayışı ve geleneksel taraftarlık: Beşiktaş Jimnastik Kulübü örneği
Industrial football approach and traditional fandom in the management of football: The case of Beşiktaş Gymnastics Club
  1. Tez No: 619860
  2. Yazar: FUAT TUĞLU
  3. Danışmanlar: DR. CAFER ŞAFAK EYEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, İşletme, Sports, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Futbol, Futbol Endüstrisi, Endüstriyel Futbol, Futbol Taraftarı, Beşiktaş, Football, Football Industry, Industrial Football, Football Fan, Beşiktaş
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Spor Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Son yıllarda pek çok endüstri gibi futbol endüstrisi de büyük bir gelişim ve ilerleme kaydetmiştir. Bu bağlamda gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de pek çok futbol kulübü endüstriyel futbol anlayışını benimsemeye başlamıştır. Ancak futbolun izleyicisi olan taraftarlar açısından ise, gelensek taraftarlık yaklaşımı sürdürülmek istenmektedir. Bu bağlamda, bu çalışma kapsamında futbolun yönetiminde endüstriyel futbol anlayışı ile geleneksel taraftarlık yaklaşımı Beşiktaş Jimnastik Kulübü özelinde ele alınmış ve konunun uzmanı olan sekiz kişiyle derinlemesine mülakatlar gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Football industry have hugely developed in the last years like lots of other industries. In this respect, many football clubs started to accept industrial football understanding in Turkey like it is in developed countries. However, in terms of the fans who are the followers of the football, traditional fandom approach is wanted to be maintained. Thus, within the scope of this study, industrial football approach and traditional fandom approach in the management of football was investigated in case of Beşiktaş Gymnastics Club, and in-depth interviews were conducted with eight people who are the experts of the thesis topic.