Microfinance and its role in the development of small enterprises projects
Mikrofinans ve küçük işletme projelerinin gelişimindeki rolü
- Tez No: 620004
- Danışmanlar: PROF. DR. DOĞAN CANSIZLAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Mikrofinans, Küçük İşletmeler, Gelişim Projeleri, Microfinance, Development Projects, Small Enterprises
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Atılım Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
Finans genellikle proje boyutuna önemli bir etkisi olan, ekonomik faaliyetin mühim bir yönüdür. Mikrofinans kendi kendini finanse etmenin temelidir. Yarı resmi kurumlardan gelen dikkatli destek kanalıyla işin devam ettirilmesini sağlar. Bu da mikrofinans bankaların ve başka kurumların en azından mikro kredi verme maliyetlerini karşılayacak kadar bir temeli olmasını gerektirir. Bu kaynakların mikrofinans sürecinin çeşitli hedef bölümlerine bankacılık yetenekleri, ürün ve destek hizmetleri oluşturmak için özel sermaye ile bütünleşmeye eğilimli olması aksiyomatiktir. Bu bağlamda, bankacılık kuruluşlarına dayanan en önemli Alman tecrübelerinin deneylerini üstlendik. Bunlar, Küçük Girişimler Avrupa Destek Programının (MAP) trendine benzer geniş çaplı finansal hizmetler temin etti. Bunlar çeşitli kategorileri kapsamaktadır ve hükümetin mikrofinans için Alman Fonu oluşumuna etkin katkıda bulunmasını sağlamıştır. 2010 yılında küçük mikro kredilerin boyutunda ciddi bir artış olmuştur. Mısır da mikrofinans konusunda en yüksek öneme sahip ülkelerden biriydi. Gelişim ve Ziraat Kredisi Temel Bankası geçen yüzyılın ortasında kurulduğundan beri günümüze kadar Mısır'a hizmet etmiştir ve ayrıca yasal çerçeveler düzenlemiştir. Üretken aileler projesinin yasama hükmü oluşturulmuştur. Araştırma göstermiştir ki Irak'ta verilen mikro, küçük ve orta ölçekli kredilerin genişletilmesi şart olmuştur. Bölüm, pek çok orijinal olarak hazırlanmış proje ve yasal çevreyi düzenlemede Mısır tecrübesinin benimsenmesi yoluyla kendini göstermektedir. Almanların küçük ve mikro altyapı projelerindeki deneyim ve dikkat çizgisiyle beraber benimseme hizmetleri sistemi, rekabetin göreli korunumunun geliştirilmesi ve eğitim yoluyla gösterilmelidir.
Özet (Çeviri)
Generally, finance is a crucial aspect of economic activity, having a significant impact on project size. Microfinance is the foundation for self-finance, allowing the work to be continued through careful support from semi-official institutions. This requires that banks and other agencies of microfinance have enough of a base to cover at least the costs of micro-credit grants. It is axiomatic that those resources tend to integrate with private capital to build banking capabilities, and support services and products to various target segments of the microfinance process. In this regard, we undertook experiments of the most important German experiences that relied on banking institutions. These provided a wide range of financial services, a trend typical of Microenterprise European Support Program (MAP). These encompass several categories, and caused the government to effectively contribute in the creation of the German Fund for Microfinance. In 2010, there was a significant increase in the size of tiny micro loans. Egypt was also one of the countries that were of utmost importance in microfinance. Since the middle of the last century, when the Principal Bank for Development and Agricultural Credit was established, a services to Egypt to the present time, and also developed legal frameworks. The legislative provision of project for productive families was formed. This continued the work of institutions offering microfinance services transcended to small and micro enterprises. Research has found that it is imperative to expand the granting of micro, small, and medium-sized loans in Iraq. The department reflects through the many built originally projects and the adoption of the Egyptian experience in organizing the legal environment. The adoption services system, along with the lines of the German experience and attention to infrastructure projects small and micro, needs to be shown via training and development of the relative protection of competition.