Mali'de insan kaynakları yönetimi uygulamaları ve iş sözleşmesinin kurulması
Human resource management practices and establishment of employment contract in Mali
- Tez No: 620250
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖZLEM ÇAKIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Yönetimi, Personel, İş Sözleşmesi, Mali Hukuku, Human Resources Management, Personnel, Employment Contract, Malian Law
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
“Mali'de İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları ve İş Sözleşmesinin Kurulması”isimli bu çalışmanın amacı Mali kamu ve özel örgütlerinde İnsan Kaynakları Yönetiminin tarihsel gelişiminin tespit edilmesi ve İKY temel uygulamalarının incelenmesidir. Bu amaç kapsamında ek olarak Mali Hukukunda iş sözleşmesinin kurulması ile ilgili içerik ve şekil koşulları da ele alınmaktadır. Çalışmamız üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, literatür taraması yöntemi kullanılarak, insan kaynakları yönetimi kavramı, tarihsel gelişimi ve temel uygulamaları ile ilgili bilgiler verilmektedir. Daha sonra, Mali kamu sektörü ve özel işletmelerinde örnek olaylara dayanarak, İnsan Kaynakları Yönetimi gelişimi ve temel uygulamaları incelenmektedir. Çalışmanın üçüncü ve son bölümünde ise, Mali hukukuna göre iş sözleşmesinin tanımı, unsurları, kurulmasına ilişkin ehliyeti, iş sözleşmesinin koşulları, iş sözleşmesinin kurulma yasakları ve yükümlülükleri yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study, titled“Human Resource Management Practices and establishment of employment contract in Mali”, is to determine the historical development of HRM in public and private organizations of Mali and to examine its basic practices. In addition, content and form conditions related to the establishment of an employment contract in Malian Labour law are also discussed within the scope of this objective. Our work consists essentially of three parts. In the first part, the concept of Human Resource Management, its historical development and basic functions are given by using the literature review method. Thereafter, based on case studies in Malian Public Administration and private enterprises, Human Resource Management development and its basic activities were examined. In the third and final part of the study, the definition and elements of the employment contract according to Malian law, the capacity to establish it, the conditions of the employment contract, the prohibitions and obligations of the establishment of the employment contract were included.