Sağlık sektöründe sosyal medya pazarlaması (Kağıthane bölgesi özel hastaneler örneği)
Social media marketing in the healthcare industry (Case study of private hospitals in Kagithane district)
  1. Tez No: 620253
  2. Yazar: İREM AYDIN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALTUĞ OCAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Hospitals, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık, Sosyal Medya, Pazarlama, Health, Social Media, Marketing
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Günümüzde sosyal medya kullanımı hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması reklam ve pazarlama şirketlerinin de dikkatini çekmiştir. Bu nedenle ürün ve hizmet sunan işletmelere sosyal medya pazarlama tekniği tavsiye edilmiştir. Sağlık sektöründe sosyal medya pazarlamasının hastalar tarafından nasıl algılandığı bu araştırma ile ortaya konulmaya çalışılmıştır. Dünya üzerinde yaşayan insanlar teknolojik gelişmeler ışığında sosyal medyadaki kolaylıklardan faydalanmaktadırlar. Sosyal medya sadece insanlar tarafından değil firma ve kurumlar tarafından da kullanılmaktadır. Firmalar sosyal medyanın sağladığı bu kolaylığı pazarlama yöntemine çevirmeyi fırsat olarak görmüşlerdir. Sonuç olarak bu araştırmada sosyal medya kullanımının % 93 olduğu görülmüştür. Sağlık sektöründe pazarlamanın sosyal medya üzerinden yapılmasının doğru bir pazarlama tekniği olduğu söylenebilir. Sağlık sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlarının sosyal medya marifetiyle pazarlama yolunu seçmeleri önerilebilir.
Özet (Çeviri)
Today, the use of social media has become an indispensable element of our lives. The widespread use of social media has also attracted the attention of advertising and marketing companies. For this reason, social media marketing technique was recommended to the companies offering products and services. This study attempts to reveal how social media marketing is perceived by patients in the health sector. People living in the world benefit from the benefits of social media in light of technological developments. Social media is used not only by individuals but also by companies and institutions. Firms have seen the opportunity to turn this convenience provided by social media into a marketing method. As a result, it was found that the use of social media is 93% in this study. It can be said that marketing in the health sector through social media is a correct marketing technique. It may be suggested that institutions and organizations serving in the health sector should choose the marketing path through social media.