The impact of internet advertising on the process of web pages designing
İnternet reklamının web sayfası tasarım sürecine etkisi
  1. Tez No: 620967
  2. Yazar: AHMAD KHALIL ALZA'ATREH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AKIN DEVECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: İnternet reklamcılığı, arama motoru optimizasyonu, sosyal medya, Internet advertising, search engine optimization, social media
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Görsel İletişim Tasarımı ve Reklamcılık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Son zamanlarda, bu büyük teknolojik gelişme, telekomünikasyon dünyasında World Wide Web'in baskınlığının ardından, pazarlama dünyasındaki yeni ufuklar, çeşitli İnternet reklamcılığı türleri de dahil olmak üzere yeni reklam ve hizmet yöntemlerinin ortaya çıkmasına yardımcı oldu. Böylece çevrimiçi reklamcılık, reklamın birçok kurum ve web sitesi için önemli bir gelir kaynağı haline geldiği mega endüstriye girmiştir. Başlangıçta, çevrimiçi reklamcılık web sörfçüleri tarafından reddedimiş, ancak zamanla çoğu web sitesi için yaygın hale gelmiştir, Bu nedenle belirli bir reklam İnternet kullanıcılarının yolunda beklenen ve normal bir şey ortaya çıktı, bu da uluslararası şirketleri ve ünlü markaları İnternet'e çekmeye yardımcı oldu. Birçok şirket ve kurum, geçmişte etkisiz ve inandırıcı olmadığı düşünüldükten sonra pazarlama hedeflerine ulaşmak için önemli bir araç olarak kabul etmiştir. Çevrimiçi reklamcılık, çok fazla kar ve hedef bekleyen bazı kuruluşlar ve siteler için bir endişe olsa da, aynı zamanda sitenin ana içeriği ile görüntülü reklamlar arasında bir denge sağlamak için tasarımla uyumlu web siteleri tasarlaması ve geliştirmesi gereken web tasarımcılarını da etkiler.
Özet (Çeviri)
Recently, after this great technological development and the dominance of the World Wide Web in the telecommunications world, new horizons in the marketing world have helped in the emergence of new methods of advertising goods and services, including various types of Internet advertising. In this way, online advertising has entered the mega industry, where advertising has become a major source of revenue for many institutions and websites. Initially, online advertising encountered some disapproval from web surfers, but over time it became common for most websites, so a particular ad appeared in the way of Internet users something expected and normal, which helped to attract international companies and famous brands to the Internet. Many companies and institutions have taken it as an essential means to achieve their marketing objectives, after it was considered ineffective and unconvincing in the past. Although online advertising is a concern for some organizations and sites that expect a lot of profit and goals, but it also affects web designers who are supposed to design and develop Web sites consistent in design, so they achieve a balance between the core content of the site and display ads at once.