Türkiye'deki belediyelerde e-belediye uygulamaları, Kütahya Belediyesi örneği
E-municipality practices in the municipalities of Turkey, the example of Kütahya Municipality
  1. Tez No: 621872
  2. Yazar: FATİH ARI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FEYZULLAH ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: e-Devlet, e-Belediye, Kütahya, Kütahya Belediyesi, e-Government, e-Municipality, Kutahya, Kutahya Municipality
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Yazının icadından bu yana insanoğlu bilgi aktarımı ve kullanımı için semboller, alfabeler ve çeşitli yöntemler kullanmıştır. Bilgi aktarımı yoluyla insanlar tecrübelerini bir nesilden diğerine aktarırken aynı zamanda bunları hayatlarının birçok alanında kullanmaya başlamışlardır. Yaşam düzeyi yüksek olan toplumların belirleyici özelliklerinden biri kaliteli bilgiye ulaşmaları ve bunu hayatlarının birçok alanında kullanmalarıdır. Bilgisayar çağı sonrasında veriler bilgisayar ortamında işlenmeye başlanmış; arşivlenen bilgiler ihtiyaç duyulduğunda hızlı bir şekilde aktarılmaya başlanmıştır. Böylece dijital ortamdaki veri çalışmaları büyük bir hızla ilerleme kaydetmiştir. Türkiye'de de yaşanan bu gelişime ve bilgi dönüşümüne uyum sağlamak amacıyla birçok altyapı çalışması yapılmış, bu kapsamda kamu kurumları tarafından yapılan Merkezi Nüfus İdare Sistemi Projesi, Merkezi Hastane Randevu Sistemi, Ulusal Yargı Ağı Projesi, Vergi Daireleri Otomasyon Projesi, E-İhale: Kamu Alımlarında Etkinlik, kendi başına veya bütünleşmiş hizmet olabilen e-devlet çalışma örneklerindendir. Yerel yönetim birimi olan belediyelerde de çağın gereklerine ve teknolojik gelişmelere uyarak, hizmetlerinin etkinlik, verimlilik, kalitesinin artması ve şeffaflık açısından e-belediyecilik uygulamaları günümüzde oldukça önem kazanmıştır. Bu çalışmanın temel amacı; e-belediye sistemini oluşturan öğelerin tanıtılması, e-belediyenin uygulama alanlarının açıklanması ve e-belediye sistemlerinde yaşanan sorunların incelenmesi, farklı belediyelerdeki e-belediye uygulamaları ve örnek bir uygulama olan Kütahya Belediye Başkanlığı örneğinde e-belediye uygulamasının incelenerek somut hale getirilmesidir.
Özet (Çeviri)
Since the invention of writing, human beings have used symbols, alphabets and various methods for the transfer and use of information. Through the transfer of knowledge, people have begun to transfer their experiences from one generation to another, and at the same time have begun to use them in many areas of their lives. One of the defining characteristics of societies with high levels of life is the access to quality information and using it in many areas of their lives. After the computer age, data started to be processed in computer environment; archived information is transferred quickly when needed. Thus, data studies in the digital environment have progressed with great speed. Lived in Turkey many infrastructure work carried out in order to adapt to this development and information transformation made by this context, public institutions, the Central Population Management System Project, Central Hospital Appointment System, the National Judicial Network Project, the Tax Administration Automation Project, E-Procurement: Public Efficiency in procurement is one of the examples of e-government work that can be a stand-alone or integrated service. In municipalities which are local government units, e-municipality applications have gained importance in terms of efficiency, efficiency, quality of services and transparency in compliance with the requirements of today and technological developments. The main purpose of this study; Introducing the elements of the e-municipality system, explaining the application areas of the e-municipality and examining the problems experienced in the e-municipality systems, e-municipality applications in different municipalities and examining the e-municipality application in the case of Kutahya Municipality which is an example application.