Cumhuriyet Döneminde sosyal bilimlerde Kütahya araştırmaları bibliyografyası (1923-2015)
Kütahya researches in social sciences in the Republican Period bibliography (1923-2015)
- Tez No: 622562
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HACI MURAT ARABACI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bibliyografya, Tarih, Bibliography, History
- Anahtar Kelimeler: Kütahya, Cumhuriyet Dönemi, Germiyan, Bibliyografya, Kütahya, Republican Period, Germiyan, Bibliography
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 191
Özet
Bibliyografyalar kitaplar hakkında bilgi veren, belli konulardaki eserlerin detaylı listesidir. Bu çalışmamızda Kütahya ile alakalı yazılmış eserler bir araya getirilmiştir. Çalışmamızda konu ayrımı yapmaksızın cumhuriyet döneminde Kütahya ili, ilçeleri ve Germiyanoğulları dönemi ile ilgili her konuda yazılmış olan kitap, makale, tez ve bildirilere yer verilmiştir. Araştırmamızda Ankara, Bilkent, Marmara, İstanbul, Atatürk, Gazi, Afyon Kocatepe ve Dumlupınar üniversitelerin kütüphanelerinden faydalanılmıştır. Araştırmamız esnasında ayrıca Devlet Arşivleri, Türk Tarih Kurumu Arşivi, Türkiye Makaleler Bibliyografyası, Dergi Park, Milli Kütüphane, TBMM Arşivi, Atatürk kitaplığı, İslam Araştırmaları Merkezi ve TO-KAT arşivlerinde de konu il ilgili taramalar yapılmıştır. Çalışmamızda yer alan tezlerin tespiti ise Ulusal Tez Merkezinden (YÖK TEZ) gerçekleştirilmiştir. Kütahya'nın ilçeleri ile ilgili çalışmalara tespit etmek için yerel kütüphanelerin koleksiyonları taranmıştır. Bu çerçevede Vahid Paşa Kütüphanesi, Mustafa Yeşil Kütüphanesi, Altıntaş İlçe Halk Kütüphanesi, Emet Gülten Dayıoğlu Kütüphanesi, Gediz İlçe Halk Kütüphanesi, Merkez 100. Yıl Çocuk Kütüphanesi, Simav Çitgöl Hüseyin Efendi Halk Kütüphanesi, Şaphane, Simav ve Tavşanlı Zeytinoğlu İlçe Halk Kütüphanelerine gidilerek araştırmamız gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak genel olarak ifade etmek gerekirse 3 il kütüphanesi, 7 ilçe kütüphanesi 8 üniversite kütüphanesine bizzat gidilmek suretiyle ulaşılmıştır. Bunun yanı sıra dijital ortamda toplam 9 e-kütüphane taraması yapılmıştır. Son olarak ise 2 şahsi koleksiyonlardan istifade edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Bibliographies are a detailed list of works on specific topics that provide information about books. In this study, works related to Kütahya were brought together. In our study, books, articles, theses and reports about the period of Kütahya province, districts and Germiyanoğulları period are mentioned. In our research, libraries of universities such as Ankara, Bilkent, Marmara, İstanbul, Atatürk, Gazi, Afyon Kocatepe and Dumlupınar were used. During our research also, State Archives, Turkish Historical Association, Turkey Bibliography of Articles, Dergi Park, National Library, TBMM Archives, Atatürk Library, Islamic Research Center (ISAM) and TO-KAT Archive has been made scaning about this subject. The determination of the theses in our study was carried out by the National Thesis Center (YÖK TEZ). The collections of local libraries also were scanned to identify the studies on the districts of Kütahya. Vahid Paşa Library, Mustafa Yeşil Library, Altıntaş District Public Library, Emet Gülten Dayıoğlu Library, Gediz District Public Library, Center 100th Year Children's Library, Simav Çitgöl Hüseyin Efendi Public Library, Şaphane, Simav and Tavşanlı Zeytinoğlu District Public Libraries were researched in this process. Generally stated that 3 public libraries, 7 district libraries, 8 university libraries and a total of 9 e-libraries in digital media were searched, Finally 2 personal collections were also used.