Guide me and find me: Gamification as motivational drive for participation in crowdsourcing
Beni yönlendir ve beni bul: Kitle kaynaklı çalışmalarda bir motivasyon etkeni olarak oyunlaştırma
- Tez No: 622877
- Danışmanlar: PROF. DR. METİN ARGAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Crowdsourcing, Gamification, Motivation Theory, Google Local Guide, In-Depth interviews, Game dynamics, Game mechanics
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
21. yüzyılda teknoloji patlak vermiş, yeni teknolojiler ortaya çıkmıştır. Özellikle Web 2.0'dakı hızlı gelişme ve akıllı telefonların, video oyunlarının, programlama dillerinin ortaya çıkması“Oyunlaştırma”nın video oyunları ve açık kodlardan türetilmesine imkân sağlamıştır. Video oyunları ve açık kodlar“Oyunlaştırma”nın şirketlerde ve İş yerlerinde ortaya çıkmasına izin verdi, bu ikisinin birleşimi ile gamified kitle kaynağı projesi olarak adlandırılan programlara sahip olabiliriz. Çalışmamız için, kullanıcıların neden Google Local'e (bir gamified / grup projesi) katkıda bulunduğunu ve bunların katılımını sağlayan nedenleri inceliyoruz. Bu nedenle, bu olguyu incelemek için gözlemin yanı sıra derin görüşmeler oluşturuldu; Neden insanlar böyle projelere katılıyor ve katkıda bulunuyor? Dünyanın dört bir yanından 12 Google Yerel Rehber kullanıcısı ile görüşülmüş ve insanların neden katkıda bulunduklarının arkasındaki nedeni incelemek için sosyal medya kanalları ve forumları gözlemlenmiştir. Bu çalışma, insanların neden katkıda bulunduğunu ve oyunlaştırmanın oyun mekaniği ve dinamiği olmalarını neden bulduklarını göstermiştir. Sonuçlar, oyunlaştırmanın, kullanıcıların daha fazla katılım için içsel, dışsal, içselleştirilmiş dışsal motivasyonu tetiklediğini göstermiştir. Tüm katılımcılar, programa bağlı kalmaları ve programa sadık kalmaları için iyi bir strateji olduğu ve oyunlaştırma olmaması durumunda devam edemeyecekleri konusunda aynı fikirdeydiler.
Özet (Çeviri)
In 21 century technology has been erupted like a volcano, new technologies has emerged especially the Web 2.0, and with the fast pace of development and the appearance of smart phones, video games, programming languages, it allowed for“Gamification”to be derived from video games, and open sources allowed crowdsourcing to emerge in companies and work place, with the combination of these two we got what is called gamified crowdsourcing project.. For our study, we are studying the motivations behind why users are contributing to Google Local Guide (gamified/crowdsourcing project), and what is driving them to participate. Therefore, in-depth interviews were formulated beside observation to study and analyze this phenomenon; why people are participating and contributing in projects like this. 12 users of Google Local Guide from all around the world were interviewed, and social media channels and forums has been observed to study the motive behind why people are contributing. This study will show the results why people are contributing and are the game mechanics and dynamics in gamification what is driving them to participate. The results showed that gamification triggered the users' intrinsic, external, internalized extrinsic motivation to participate more. All participants agreed it is a good strategy to keep them engaged and loyal to the program and without gamification they wouldn't have continued participating.