Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı programının bağlam, girdi, süreç ve ürün modeli çerçevesinde öğrenen görüşlerine göre değerlendirilmesi
Evaluation of the Turkish Language and Literature program of the Open Education Faculty at Anadolu University according to opinions of learners in the context, input, process and product model
  1. Tez No: 622876
  2. Yazar: HATİCE YÜCESAN KAYA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NEJDET KARADAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Türk Dili ve Edebiyatı, Education and Training, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Açık ve uzaktan öğrenme, program değerlendirme, CIPP model, karma araştırma yöntemi, Open and distance learning, program evaluation, CIPP model, mixed method research
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uzaktan Eğitim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalışmada, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Programı'nın Bağlam, Girdi, Süreç, Ürün (CIPP) değerlendirme modeli çerçevesinde değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Karma araştırma yönteminin kullanıldığı araştırmada; veri toplamak amacıyla“Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Programı Değerlendirme Anketi”hazırlanmıştır. Anket Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Programı'ndan mezun olmuş öğrencilere çevrimiçi olarak uygulanmıştır. İki bölümden oluşan anketin ilk bölümü katılımcıların kişisel bilgileri, diğer bölümü ise programa ilişkin maddelerden oluşmaktadır. Ankette kişisel bilgilere yönelik 6 madde yer alırken, ikinci bölümde program ile ilgili görüşleri belirlemeye yönelik 60 madde yer almaktadır. Anketin program değerlendirme bölümü, CIPP değerlendirme modelinin bağlam, girdi, süreç ve ürün boyutlarını kapsamakta olup dört bölümden oluşmaktadır. Araştırmada nitel veriler açık uçlu sorular yardımıyla toplanmıştır.
Özet (Çeviri)
The goal of this research is to evaluate Turkish Language and Literature Program of the Faculty of Open Education at Anadolu University by using Context, Input, Process and Product (CIPP) Model. Mixed research method has been used and quantitative data has been collected through“Anadolu University Turkish Language and Literature Program Evaluation Questionnaire”. The questionnaire is conducted online on the graduates of Turkish Language and Literature of Open Education Faculty at Anadolu University. The questionnaire is comprised of two sections. The first section involves personal information of the participants and the second section involves articles related to the program. While there are 6 articles directed to personal information, there are 60 articles related to the program for participants to express their opinion. The program evaluation section of the questionnaire involves CIPP Model's context, input, process and product dimensions and comprised of four sections. Qualitative data is collected through open-ended questions.