Kamusal alan ve sivil toplum tartışmasında medyaya sosyolojik bir bakış: 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' örneği
A sociological view of the media in the discussion of public sphere and civil society: 'Example of 'Tatli Sert with Müge Anli'
  1. Tez No: 623411
  2. Yazar: EMİNE MERVE ÇOBAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ IŞILAY GÖKTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, Sosyoloji, Radio and Television, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Devlet, Modern devlet, Kamusal Alan, Sivil Toplum, Medya, Televizyon Programı, State, Modern State, Public Sphere, Civil Society, Media, TV Show
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Bu çalışmada bireylerin kamusal alanda var olma taleplerinin medyanın üzerinden gerçekleştirilmesinden hareketle televizyonun etkisi ve popüler bir realty show programı temsilinin devlet, sivil toplum, kamusal alan, medya kavramları perspektifinden incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde kamusal alan kavramı devlet ve modern devletin inşası, kamusal alan ve tarihsel serüveni, kamusal alan-özel alan tartışmaları ve ile birlikte devlet dışı aktör olan sivil toplum kavramı ele alınmıştır. İkinci bölümde medyanın toplumsal dönüşüme etkisi ile kitle iletişim araçları ve kamusal alan olarak televizyon ele alınmış olup, medya ve etkileri eleştirel kuramlar ile birlikte ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ise kamusal alan-medya -toplum ilişkisi ile birlikte“Müge Anlı ile Tatlı Sert”televizyon programı“Eleştirel Söylem Analizi”perspektifinden değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this survey, it is aimed to examine the effect of television and the representation of a popular realty show program which is from the perspective of the concepts of state, civil society, public sphere and media, based on the realization of the demands of individuals to exist in the public sphere through the media. In the first part of the study, the concept of public sphere, the construction of the state and the modern state, the public sphere and historical process, the public sphere-private sphere debates and the concept of civil society as a non-state actor are discussed. In the second part, the effect of media on social transformation and mass media, and television as public sphere are discussed. Media and its effects are discussed together with critical theories. In the third part, the relationship between public sphere, media, society and“Tatlı Sert with Müge Anlı”are evaluated from the perspective of“Critical Discourse Analysis”.