Prof. Dr. Apollon Silagadze ve Arap diline dair çalışmaları
Prof. Dr. Apollon Silagadze and Arabic language studies
  1. Tez No: 623665
  2. Yazar: GOCHA KOCHALIDZE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA IRMAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Apollon Silagadze, Gürcistan, Arap Dili, Meal, Şiir, Apollon Silagadze, Georgia, Arabic Language, Translation, Poetry
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Arap Dili ve Belagatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Gürcü dilbilimci Apolon Silagadze Samî dilleri, Doğu bilimleri alanında çalışan ve modern Arapça eğitimi için yeni müfredatlar belirleyen önemli bir şahsiyettir. 1970'li yıllardan itibaren Gürcüstan'da Arapça eğitimine verilen önemin artmasıyla birlikte Apolon Silagadze, bu alana en çok katkı sağlayan isimlerin başında yer almıştır. Gürcistan Bilimler Akademisi üyesi de olan Silagadze, şarkiyatçılık alanında birçok eser vermiş ve pek çok öğrenci yetiştirmiştir. Bu çalışma, adı geçen müellifi Gürcistan ve Türkiye'de ilk defa ele alan akademik çalışma olma özelliğine sahiptir.
Özet (Çeviri)
The Georgian linguist Apolon Silagadze is an important person who works in the field of Oriental languages, Eastern sciences and sets new curricula for modern Arabic education. With the increase in the importance given to Arabic education in Georgia since the 1970s, Apolon Silagadze became one of the leading contributors to this field. Silagadze is a member of the Georgian Academy of Sciences and has produced many works in the field of orientalism and trained many students. In this study, the authors said addressing the first time in Georgia and Turkey has the distinction of being academic studies.