Petrol şirketlerinin uluslararası pazarlara giriş stratejileri: Türkiye SOCAR örneği
Petroleoum companie's entry strategies to international markets: Example of SOCAR Turkey
  1. Tez No: 623834
  2. Yazar: ARİF ABBASOV
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MERAL FIRAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Petrol Şirketleri, SOCAR Türkiye, Uluslararası Pazarlar, Oil Companies, SOCAR Turkey, International Markets
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Petrol üretimi ve satışı Dünya ekonomisinde etkili bir role sahiptir. Petrol gelirleri ekonominin kalkınmasına ve kişi başına düşen gelirin artmasına olumlu etki etmektedir. Araştırmanın amacı, petrol işletmelerinin uluslararası pazarlara giriş stratejilerini ortaya çıkarmaktır. Bu çalışmanın amacı, SOCAR Türkiye`nin petrol ve gaz endüstrisinin gelişimini teşvik eden bilimsel yenilikleri incelemek ve bilim adamlarının konuyu sistematik hale getirerek bu alanda söyledikleri teorik konuları araştırmaktır. Çalışmada SOCAR Türkiye`nin uluslararası pazara girmek için hayata geçirdiği stratejiler belirlenmeye çalışılmıştır. Uluslararası pazarda SOCAR`ın mevcut durumu, alanlarda ve bölgelerde detaylı bir şekilde araştırılmış, gelişme potansiyeli analiz edilmiş ve istatistik bilgiler ile içerik analizi kullanılmıştır. Bu çerçevede Devlet politikası ve eğilimleri araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Oil production and sales have an effective role in the world economy. The oil revenues have a positive effect on the development of the economy and the increase in per capita income. The aim of this research is to reveal the strategies of petroleum enterprises to enter international markets. In this context the aim of this subject is to examine SOCAR Turkey's oil and gas industry and promote the development of scientific innovation that scientists subject by making systematic theoretical issues they say in this area. In particular, SOCAR Turkey's study was conducted to determine the strategies implemented to enter the international market. In this study, the current situation of SOCAR in the international market has been studied in detail in areas and regions, development potential has been analyzed and statistical information and content analysis have been used. In this context, State policy and trends were investigated.