11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hayatı ve siyasi faaliyetleri
The life and political activities of 11th President Abdullah Gül
- Tez No: 624712
- Danışmanlar: PROF. DR. ABDULLAH İLGAZİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyografi, Siyasal Bilimler, Biography, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Cumhurbaşkanı, Abdullah Gül, siyaset, biyografi, milletvekili, President, Abdullah Gül, politics, biography, member of parliament
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 155
Özet
Bir insanın yaşam öyküsü üzerine çalışmak, o insanın hayatı içerisinde bir yerlerde kendini hissetmekten geçer. Türlü zorluklardan geçerek, Türk siyasetinin zirve isimlerinden biri haline gelen Abdullah Gül'ün hayatı için ilham veren bir başarı öyküsü denilebilir. Abdullah Gül, gençlik hareketleri ve siyasi sıkıntıların yoğun bir şekilde yaşandığı bir dönem de üniversite eğitimini tamamladıktan sonra ilk siyasi deneyimlerini MTTB çatısı altında yaşar. Akademik geçmişi ve merkezi Cidde'de bulunan İslam Kalkınma Bankası'ndaki görevinin ardından profesyonel olarak siyasete atılır. Siyasi hayatında çeşitli önemli görevlerde bulunarak gündemin dikkat çeken isimlerinden biri haline gelir. 28 Ağustos 2007 tarihinde halkın desteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 11. Cumhurbaşkanı olarak seçilir. Bu çalışma, Türkiye Cumhuriyetinin yakın siyasi geçmişine damga vurmuş, Abdullah Gül'ün yaşam öyküsünü konu edinmektedir.
Özet (Çeviri)
Studying a person's life story goes from the feeling yourself somewhere in that person's life. It can be said that the life story of Abdullah Gül, who has become one of the top names of Turkish politics through various difficulties, is an inspirational success story. After completing his university education at a time when youth activism and political troubles intensely occurred, Abdullah Gül experienced his first political practices under the roof of MTTB. He professionally goes into politics subsequent to his academic background and his assignment in the Islamic Development Bank whose centre is Jeddah. He has become one of the most remarkable names of the agenda performing significant duties in his political career. On August 28, 2007, he was elected as the 11th President by the Grand National Assembly of Turkey by means of public support. This study has mentioned about the life story of Abdullah Gül who dominated the recent political history of the Republic of Turkey.