Essays on impact of financial regulations on microfinance institutions sustainability in Ghana
Finansal düzenlemelerin Gana'daki mikrofinans kurumlarının sürdürülebilirliği üzerindeki, etkisi üzerinde makaleler
- Tez No: 626484
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT ERTUĞRUL
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Finance, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Financial regulations, Microfinance institutions, Sustainability, Poverty reduction, Employment creation
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Finansman Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 444
Özet
Bu tez, finansal düzenlemelerin Gana'daki mikrofinans kurumlarının sürdürülebilirliği üzerindeki etkisi üzerine bir makale derlemesiden oluşmaktadır. Besi doğrudan ilgili makaleler olmak üzere tezin tamamı dokuz bölümden oluşmaktadır. İlk makale, düzenlemelerin ve politikaların mikrofinans sektörünün gelişimi üzerindeki etkisine odaklanmaktadır. Sonuçlar, düzenlemelerin ve politikaların sektör üzerinde olumsuz ve olumlu etkilerinin olduğunu ortaya koymuştur. Düzenlemeler, eğitim ve kapasite geliştirme, yatırımcıları koruma, finansal sağlamlık ve katılım sağlama yoluyla kurumun gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. İkinci makale, mikrofinans kuruluşlarının sürdürülebilirliğini belirleyen faktörleri incelemektedir. Sonuçlara göre, sürdürülebilirliğe minimum sermaye gereksinimi, kredi temerrüdü, politikalar ve sermaye yapısı gibi faktörler pozitif ve önemli ölçüde yön vermektedir. Üçüncü makale, mikrofinans ve finansal düzenlemeler ile ilgili zorlukları değerlendirmektedir. Makalenin sonuçları, mikrofinansın zorluklarını yasal düzenlemelere uymama, uygunsuz risk yönetimi, düşük teknoloji, yüksek işlem maliyeti olarak belirlerken finansal düzenlemelerin zorlukları olarak hükümet desteğinin eksikliği, siyasi etki, yetersiz personel ve yetersiz bilgi yayılımını ortaya koymaktadır. Dördüncü makalede, yoksulluğu azaltma, istihdam yaratma ve gelir yaratma konularında mikrofinansın rolü ele alınmıştır. Sonuçlar, mikrofinansın istihdam yaratma, yoksulluğu azaltma, gelir elde etme ve hanehalkının refahını artırma yoluyla müşterileri üzerinde olumlu ve önemli etkilere sahip olduğunu göstermektedir. Son makale, mikrofinans kurumun programının KOBİ finansmanı üzerindeki etkilerini tartıştı ve şu sonuca vardı: "Mikrofinansın KOBİ'ler üzerinde olumlu bir etkisi vardır ve KOBİ'leri krediyle destekleyen tek finansal kurumdur''. AnahtarKelimeler: Finansal düzenlemelerin, Mikrofinans kurumları, Sürdürülebilirliği Yoksulluk azaltma, İstihdam yaratma.
Özet (Çeviri)
This thesis was made up of a collection of articles on“impact of financial regulations on the microfinance institutions sustainability in Ghana”. It comprises five related articles and the entire thesis is structured into nine chapters. The first article focused on impact of regulations and policies on microfinance sector development. The results revealed that regulations and policies have negative & positive impacts on the sector. They contributed immensely towards the institutions development through training and capacity building, protecting depositors, ensuring financial soundness and financial inclusion. Article two examined the factors that determine the sustainability of microfinance institutions. The results show that the factors are positively and significantly driven by minimum capital requirement, credit default, policies, and capital structure. The third article assessed the challenges facing microfinance and financial regulations operations. The results of the paper demonstrated microfinance challenges as not complying with regulatory guidelines, improper risk management, poor technology, high transactional cost, and lack of Government support. While examines the challenges facing financial regulations as cost of regulations, political influence, inadequate staff, and poor information dissemination. In article four, microfinance role in poverty reduction, employment creation, and income-generating-activities was elaborated. The result indicate microfinance has impacted positively and significantly on customers through employment creation, reducing poverty, income generations, and households' well-being. The final article discussed the effects of microfinance institutions program on SMEs financing which concluded that: Microfinance has a positive effect on SMEs financing, and the major financial institution that supports SMEs with credit in Ghana.