Markaların Instagram storylerine yönelik tüketici tepkisi: Madame Coco örneği
Consumer response to brands 'instagram stories: Sample of Madame Coco
- Tez No: 628445
- Danışmanlar: PROF. DR. RASİME AYHAN YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Reklamcılık, Public Relations, Advertising
- Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Instagram, Instagram Story, Marka Bağlılığı, Etkiler Hiyerarşisi, Social Media, Instagram, Instagram Story, Brand Loyalty, Hierarchy of Effects
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
Günümüzdeki rekabet koşullarında rakip markalardan öne çıkmak isteyen markaların sosyal medya mecralarında var olmaları ve aktif bir şekilde bu mecraları kullanmaları göz ardı edilemeyecek bir unsurdur. Markalar hedef kitlelerine ulaşabilmeleri için onların bulunduğu yerde var olmaları gerekir. Bu bakımdan Instagram ve Instagram Story' lerini etkin bir şekilde kullanan markalar rakiplerinden bir adım önde olabilmektedirler. Bu tez çalışmasında, Instagram Story'leri ele alınmış ve Instagram Story' leri aracılığıyla mesajlarını hedef kitleye ileten markaların hedef kitlelerinde oluşan marka bağlılığı ve markanın Instagram Story' leri aracılığıyla hedef kitlede oluşturduğu tüketici tepkisi, etkiler hiyerarşisi bağlamında ölçülmeye çalışılmıştır. Araştırma kapsamında nicel veri toplama araçlarından anket yöntemi kullanılmıştır. Anket, Instagram Dm aracılığıyla ulaşılan kişilere online olarak uygulanmıştır. Araştırmaya 436 kişi katılım sağlamıştır.
Özet (Çeviri)
It is an indispensable factor for the brands that want to stand out from competing brands in their current competitive conditions and to use these media actively. Brands must exist where they are in order to reach their target audience. In this respect, brands that use Instagram and Instagram Stories effectively can be one step ahead of their competitors. In this thesis, Instagram Stories are discussed and the brand's loyalty in the target audiences of brands that convey their messages to their target audience through Instagram Stories and the consumer response created by the brand through Instagram Stories are measured in the context of the hierarchy of impacts. The survey method, one of the quantitative data collection tools, was used in the research. The survey was applied online to people reached via Instagram Dm. 436 people participated in the research.