An Application of a fixed time period model with specified service level
Servis yüzdesi belirlenmiş olan bir sabit zamanlı periyot modelinin bir uygulaması
  1. Tez No: 62868
  2. Yazar: İLHAM ÖZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEMAL AKYEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Envanter Kontrol Modelleri, Excel Dosyası, Inventory Control Models, Excel File Statement
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
IV OZ SERVİS YÜZDESİ BELİRLENMİŞ OLAN BİR SABİT ZAMANLI PERİYOT MODELİNİN BİR UYGULAMASI Öz, İlham Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Y.Doç.Dr. Cemal Akyel Aralık 1997, 93 Sayfa Bu çalışma, bir firmanın envanter yönetimi için bir envanter kontrol modeli sunmakta ve sipariş işleme sistemini geliştirmektedir. Çalışmada, bu durum için en uygun envanter kontrol modeli olduğu tespit edilen bir Sabit Zamanlı Periyot Modeli kullanılmıştır. Envanter kontrol modelinin işlemesini desteklemek amacıyla bir Excel dosyası hazırlanmıştır. Çalışma boyunca, pratik uygulanabilirlik gözönüne alınmış ve Excel dosyası, firmanın halen kullanmakta olduğu yazılıma kolayca adapte edilebilecek ve herkes tarafından kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
III ABSTRACT AN APPLICATION OF A FIXED TIME PERIOD MODEL WITH SPECIFIED SERVICE LEVEL Öz, İlham M.B.A., Department of Management Supervisor: Assist.Prof.Dr. Cemal Akyel December 1997, 93 pages This study presents an inventory control model for the inventory management and improves order-processing system of a company. In the study, a Fixed Time Period Model that is found to be the most suitable inventory control model for this case, is utilized. An Excel file statement is developed to support the implementation of the inventory control model. Throughout the study, the practical feasibility of the Excel file statement is considered such that the company can adapt to its currently used software and everybody can use easily.