Personel güçlendirme sürecinde yöneticilerin duygusal zekalarının önemi ve bir araştırma
The importance of emotional intelligence of managers in the personnel empowerment process and one investigation
  1. Tez No: 628941
  2. Yazar: BEHROUZ DIJOURIAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÖNEN İLKAR DÜNDAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Personel Güçlendirme, Yönetici, Duygusal Zeka, Anket, Personnel Empowerment, Manager, Emotional Intelligence, Survey
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Bu çalışmada personel güçlendirme kavramını yeterince anlayabilmek için araştırmada ilk olarak güçlendirmenin tanımı, benzer kavramlarla ilişkisi ve temel unsurları, uygulama süreci ile karşılaşılan güçlükler ele alınmıştır. Araştırmanın ikinci bölümünde zeka kavramıyla birlikte, duygusal zeka kavramının anlamı, önemi, gelişimi ve daha sonra da yöneticilikle olan ilişkisi açıklanmıştır. En son bölümde de bir saha araştırması yapılarak sonuçlar değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
To get the main definition of the empowerment concept, in this research at first it has been defined empowerment literary and tried to represent its basic components and its relations among similar concepts and also process of applying empowerment and those difficulties faced during this process. And then the definition of intelligence concept and its manners, in the same time the concepts of emotional intelligence and its relationship with leadership has been studied and discussed. At last we will have a survey and research regarding this topic in sector and the resaults of this survey and investigation will be valued.