MOBA integrated ability design for Voidrunner game
Voidrunner oyunu için MOBA entegre yetenek tasarımı
- Tez No: 630450
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BARBAROS BOSTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: MOBA Türü, Shooter Türü, Yetenek Dengesi, Yeteneklerin Uyumu, MOBA Genre, Shooter Genre, Ability Balance, Harmony of Abilities
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Oyun Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Voidrunner, hem kişisel bilgisayar hem de sanal gerçeklik için çoklu çevrimiçi savaş alanı olan üç boyutlu bir shooter oyunudur. Şahsen ben bir oyun geliştiricisi olarak Voidrunner'ın gelişimine katkıda bulundum. Bu tez çalışmasında Voidrunner oyunu hem tasarım hem de geliştirme aşamaları ile incelenmiştir. Odak noktası kurgusal savaşların yeteneklerini gelişim açısından analiz etmektir, ancak bu süreç çoğunlukla oyun tasarımına dayanır. Bu nedenle, ilgili teorik arka plan tür ve oyuncu türlerinden başlayarak açıklanmıştır. Kümülatif olarak oyun tasarım sürecinin yanı sıra gelişimsel konulara da değinilir. Gelişim sırasında amaç, pazardaki farklı türlerdeki diğer oyunlardan esinlenerek ve kıyaslanarak oynanabilir karakterler yaratmaktı. Bu sayede, oyuncular fonksiyonlarına aşina oldukları karakterlerle oynayabiliyorlardı. Böylelikle, Voidrunner oyunu analiz edilir ve oyuncu tipleri ve oyun içi karakterlerle uyumlu olarak onaylanır.
Özet (Çeviri)
Voidrunner is a three-dimensional shooter game which is also a multiple online battle arena for both personal computer and virtual reality. Personally, I have contributed to the development of Voidrunner as a game developer. In this thesis the game Voidrunner is examined through the both design and development phases. The focus is to analyze the abilities of the fictional battleships in terms of development, yet this process mostly relies on the game design. Therefore, the related theoretical background is explained starting from the genre and player types. Cumulatively game design process as well as the developmental issues are referred. During the development the aim was to create playable characters in comparison and with inspiration from the other games of different genres in the market. By this means, the players were able to play with the characters that they were familiar in function. Hereby, the Voidrunner game is analyzed and confirmed as compatible with player types and in-game characters.