Muhasebe hata ve hileleri ile muhasebe mesleğinde etik, muhasebe meslek mensupları üzerine bir araştırma
A research on ethics in accounting professional and accounting professionals with accounting errors
- Tez No: 631589
- Danışmanlar: PROF. DR. FATMA PAMUKÇU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, Finance
- Anahtar Kelimeler: Muhasebe, Hata, Hile, Muhasebe Meslek Mensupları, Accounting, Error, Cheating, Professional Accountants
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Muhasebe ve Finansman Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Gelişen ve büyüyen bilgi toplumunda doğru ve güvenilir bilgi elde etme ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Kanunların ve yaptırımların hızla değiştiği ülkemizde yöneticiler ve çalışanlar bu durum karşısında zorlanmaktadır. Bütün işletmelerde var olan kar sağlamak ve işletmeyi sürdürülebilir kılmak düşüncesi, bilgi toplumunun da sunmuş olduğu her türlü bilgiyi elde edebilme kolaylığı ile muhasebe alanında hatalı veya hileli işlemlerin gerçekleşebilmesine imkân sağlamıştır.
Özet (Çeviri)
In a developing and growing Information Society, the need to obtain accurate and reliable information is increasing day by day. In our country, where laws and sanctions are changing rapidly, managers and employees are forced to face this situation. The idea of ensuring the profit that exists in all enterprises and making the business sustainable has enabled the realization of erroneous or fraudulent transactions in the field of accounting with the ease of obtaining all kinds of information that the information society has also offered.