İşletmelerde hizmet içi eğitiminin performansa ve kurum içi kariyere etkisi: Banka çalışanları üzerinde bir araştırma
The effect of in-service training on performance and internal career: A research on bank employees
- Tez No: 632287
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET DİKEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Hizmet İçi Eğitim, Performans, Kurum İçi Kariyer, Banka Çalışanları, In-Service Training, Performance, In-House Career, Bank Employees
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 142
Özet
Bu çalışma ile Konya bölgesindeki kamu ve özel bankaların yönetici ve çalışanları olmak üzere toplam 385 kişinin aldığı hizmet içi eğitimlerin performansa ve kurum içi kariyere olan etkisi incelenmiştir. Yapılan anketlerden elde edilen sayısal verilerin analizi aşamasında, katılımcıların aldıkları puanların demografik değişkenlere göre değişip değişmediğini tespit etmek amacıyla betimsel istatistik analizi,çoklu regresyon analizi, korelasyon, t-testi ve tek yönlü varyans analiz (ANOVA) yöntemi kullanılmıştır. Değişkenler arasındaki ilişkiler Pearson Korelasyon katsayısı ile hesaplanmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre; hizmet içi eğitimin performans ve kurum içi kariyere olumlu anlamda etki ettiğini, performans ve kurum içi kariyer üzerindeki değişimin yüzde yetmişinin hizmet içi eğitim ile açıklanabildiği sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the effect of in-service training on 385 people, including managers and employees of public and private banks in the Konya region, on performance and in-house careers was examined. Descriptive statistical analysis, multiple regression analysis, correlation, t-test and one-way analysis of van'are (ANOVA) method were used to analyze whether the scores of the participants changed according to the demographic variables during the analysis of the numerical data obtained from the surveys. The relationships between the variables were calculated by Pearson Correlation coefficient. According to the results of the research, it was concluded that in-service training positively affects on performance and in-house careers, and that seventy percent of the change in performance and in-house careers can be explained by in-service training.