Sosyal medya pazarlaması: Turizm tüketicileri üzerine bir araştırma
Social media marketing: A study on tourism consumers
- Tez No: 636513
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ DUYGU AYDIN ÜNAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya Pazarlaması, Dijital Pazarlama, Turizm Pazarlaması
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla sosyal medya kavramı ve sosyal medya platformları daha çok önem kazanmıştır, kullanıcıların interaktif bir şekilde görsel ve yazılı paylaşımda bulunmasıyla birbirleri arasında etkileşime girme imkânı tanımıştır. Kullanıcıların kendi tercihleriyle ve istekleriyle kişisel etkileşime açıldığı bu platformlar, sosyal açıdan çok önemli sonuçların yanı sıra pazarlama faaliyetleri açısından da yeni fırsatları açığa çıkarmaktadır. Turizm pazarlamasında sosyal medyanın etkin bir şekilde kullanımı işletmeler için hayati önem taşımaktadır. Kişisel deneyimlerin paylaşılması, tüketici görüşlerinin anlık olarak yayınlanması, görsel unsurlarının ve ilgi çekici kampanyaların destinasyon seçimi üzerinde çok önemli rol oynadığı artık gizlenemez bir gerçektir. Yapılan çalışmanın birinci bölümünde dijital pazarlama kavramına yer verilecektir. İnternet ile birlikte gelişen ve yaygınlaşması sosyal medya kavramı ve sosyal medya pazarlaması hem tüketicilerin hem de işletmelerin iletişiminde meydana gelen değişimler bu bölümde ele alınacaktır. İkinci bölümünde gelen olarak turizm pazarlaması kavramını ve turizm pazarlamasında yeni yaklaşımlarla ilgili bilgi verilerek, turizmde sosyal medya platformları ve bu platformlarda ki pazarlama faaliyetleri hakkında bilgi vererek tüketicilerin sosyal medyada karar alma üzerine etkileri açıklanacaktır. Son bölümde, sosyal medya kullanan internet tüketicilerinin turizm pazarlamasına olan etkisinin analizi nicel araştırma yöntemi olarak anket sonuçlarının analizi ve yorumlanması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The use of social media and social media platforms have gained more importance with the widespread use of the internet today, in visual and written sharing in a practical interactive way. These platforms, where users will interact personally with their own preferences and wishes, open up new opportunities between marketing activities as well as very important social outcomes. It is vital for the effective use of social media in tourism marketing. Sharing personal experiences is now an invisible fact that visual views and engaging campaigns play a crucial role in choosing destinations. The concept of digital marketing will be included. It works with the Internet and disseminates social media usage and social media marketing. Annotated, information about social media platforms in tourism and marketing activities on these platforms. The latest research is for the analysis and interpretation of survey results as a quantitative research method to analyze the impact of internet research using social media for tourism marketing. Social Media Marketing, Digital Marketing, Tourism Marketing