Otel işletmelerinde sosyal medya pazarlaması: Turizm tüketicilerinin sosyal paylaşım sitelerine ilişkin algıları üzerine bir alan çalışması
Social media marketing for hotel businesses: A field study on the perceptions of tourism consumers related to the social networking sites
- Tez No: 298115
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BURCU SELİN YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya Pazarlaması, Sosyal Paylaşım Siteleri, Web 2.0, Sanal Topluluklar, Viral Pazarlama, Söylenti Pazarlaması, Social Media Marketing, Social Networking Sites, Web 2.0, Virtual Communities, Viral Marketing, Buzz Marketing
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 157
Özet
Web 2.0 teknolojisinin oluşumu, sosyal medya olarak adlandırılan, bilgi değişimi ve iletişim için eşsiz bir platformun gelişimini sağlamıştır. Sosyal medyanın artan gücü sayesinde, tüketiciler içeriğin üreticisi ve tüketicisi olmaktadırlar. Bu evrim üretüketici olarak bilinen yeni bir tüketici türünü sağlamaktadır.Turizm bilgiye dayalı bir sektör olduğu için, sosyal medya platformlarında turizm tüketicileri arasında gerçekleşen bilgi değişimini anlamak önem taşımaktadır. Farklı işlevlerde ve özelliklerde birçok sosyal medya platformu bulunmaktadır. Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri, en popüler sosyal medya platformları arasında olmaktadır. Turizm tüketicileri, bu sosyal paylaşım sitelerinde sanal topluluklar oluşturmaktadırlar. Sosyal medya pazarlaması, otel işletmelerinin önceden hiç olmadığı kadar hızlı ve oldukça düşük bir maliyetle turizm tüketicilerine ulaşmasını sağlamaktadır. Otel işletmeleri tarafından sosyal paylaşım sitelerinde gerçekleştirilen başarılı sosyal medya pazarlama kampanyaları, viral pazarlama ve söylenti pazarlaması kampanyalarına dönüşeceklerdir.Bu araştırmanın amacı sosyal paylaşım sitelerinin, turizm tüketicilerinin turistik ürünü algılaması ve turizm tüketicilerinin otel işletmelerine karşı tutumları üzerine etkilerini değerlendirmektir.
Özet (Çeviri)
The emergence of Web 2.0 technology provides the development of a unique platform, called as social media, for communication and information exchange. By the increasing power of social media, consumers are becoming the producers and consumers of the content. This evolution provides a new type of consumers known as prosumers.Since tourism is an information-based sector, it is important to understand the information exchange between the tourism consumers on the social media platforms. There are many social media platforms those have different functions and features. One of the most popular social media platforms are the social networking sites such as Facebook and Twitter. Tourism consumers are forming virtual communities on these social networking sites. Social media marketing provides hotel businesses to reach tourism consumers faster than ever before and with quite low costs. Successful social media marketing campaigns, which are created by hotel businesses for the social networking sites, will turn into viral and buzz marketing campaigns.The main aim of the study is to evaluate the impacts of social networking sites on tourism consumers? perception of tourism product and the attitudes towards the hotel businesses.