Raylı sistem araçları üretiminde yer seçimi ve altyapı donanımı
Selection of location and infrastructure requirements during manufacturing of rolling stock
  1. Tez No: 636616
  2. Yazar: HÜSNÜ LEVENT PANDÜL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TUNCER TOPRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Altyapı, gövde son montajı, üretim, raylı sistem araçları, Carbody final assembly, infrastructure, manufacturing, rolling stock
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 387
Özet
Bu çalışmada, Raylı sistemler sektörünün dünyada ve Türkiye'de olan pazarı incelenmiş ve sektörün gelecekte olan ihtiyaçları belirlenmeye çalışılmıştır. Raylı sistem araçlarında bulunan alt komponentler uluslararası literatürlerde incelenerek kritik ve stratejik olanlar belirlenmeye çalışılmıştır. Raylı sistemler araç ihtiyacının karşılanması için dünyada kurulmuş olan üretim altyapıları incelenerek, Türkiye'de gerçekleştirilebilecek raylı sistem araç üretimleri için farklı senaryolar oluşturulmuştur. Bu senaryolar Java programında hazırlanan yazılımla zaman ve maliyet açısından değerlendirilmiştir. Bu çalışma sayesinde, parametrik olarak hazırlanan yazılım altyapısında optimum raylı sistem araç üretimi senaryosuna ulaşılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, Rail systems sector in the world and in Turkey has been examined and future needs of the sector has been determined. The sub-components in the rolling stocks have been examined in the international literature, critical and strategic ones have been determined. Rolling stock manufacturing infrastructures has been investigated in the world and different scenarious have been created for manufacturing in Turkey to meet the market needs for rolling stock. These scenarious have been evaluated in terms of time and cost with the software prepared in the Java program. By this study, we created the parametric software to reach the optimum solution for production of rolling stock.