Sosyal medyadaki kullanıcı paylaşımlarının tanınırlık üzerine etkisi: UBER örneği
The effect of user shares on social media on the recognition: Case of UBER
- Tez No: 636855
- Danışmanlar: PROF. DR. ASLI GÖNENÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Gazetecilik, Journalism
- Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Twitter, Uber, Taksi, Tanınırlık, Paylaşım, Social Media, Twitter, UBER, Taxi, Recognition, Share
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmada; sosyal medyada kullanıcıların kendileri tarafından gerçekleştirilen paylaşımların, bir markanın kaderini belirlemede ne kadar etkili olabileceği gösterilmek istenmiştir. Sosyal medyada kendilerine ait hesaplardan, hiçbir şekilde markaların istek ve arzusu dâhilinde gerçekleşmeyen, adeta bir destek veya boykot hareketi gibi karşımıza kendiliğinden çıkan paylaşımlar ile bir markanın kâr zarar durumuna etkileri hakkında da bilgiler verilmektedir. Bu çalışmada markalar tarafından gerçekleştirilen pazarlama faaliyetlerinin nasıl gerçekleştirildiği hakkında bilgiler aktarılmaktadır. Normal şartlarda bir markanın veya ürünün tanıtımında izlenen yollar, çalışmaya konu olan UBER'in faaliyetleri, yaşanan olaylar karşısında en etkili sosyal medya mecralarından olan Twitter'da gerçekleşen kullanıcı paylaşımları sonrasında UBER açısından olayların nasıl geliştiği anlatılacak ve sosyal medyanın, bir markanın değerinde ne gibi etkiler yaratabileceği açıklanmaya çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to present how effective posts of social media users can be to influence brand destiny. The study also includes information regarding the effects of social media campaigns that emerge apart from brands' channelization whether positive or negative, on brands' profit and loss balance. In this thesis, the details regarding the marketing activities that are carried out by brands will be given. In this framework, it will be focused on advertisements procedures and activities of UBER. Also, how developments had evolved for UBER through social media users shares on Twitter which is one of the most effective social media platforms, after the incidents will be emphasized. From this point of view, the study will be tried to explain how social media may lead to consequences on a brand value.