Kayseri'deki yabancı öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar
Problems of foreign students in Kayseri
- Tez No: 638114
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ZEHNİ ÖZMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Irkçılık, yabancı düşmanlığı, önyargı, dil, din, eğitim, ekonomik, barınma, kültür, iklim ve uyum, Racism, xenophobia, prejudice, language, religion, education, economic, housing, culture, climate and harmony
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sosyoloji Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalışma, Kayseri'de yaşayan ve Erciyes Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrencilerin eğitim hayatlarında, yerel halkla etkileşimlerinde ve günlük yaşamlarında karşılaştıkları dil problemleri, önyargı, dış görünüş, yabancı düşmanlığı ve ırkçılık gibi sorunları ele almaktadır. Yabancı öğrencilerin yaşadıkları kaygılar irdelemiştir. Oysaki, literatür taramasında ırkçılık, yabancı düşmanlığı, önyargı, dil sorunu, din sorunu, eğitim sorunu, ekonomik sorunu, yurt sorunu, kültür sorunu, iklim sorunu ve uyum sorunu kavramlarıyla açıklamıştır. Bu çalışmanın amacı yabancı öğrencilerin karşılaştıkların sorunları tespit etmek, açıklamak ve çözüm önermektir. Bu bakış açısıyla, bu çalışma Kayseri'deki yabancı öğrencilerin entegrasyonlarını kolaylaştıracak çözümler önermek için sorunlarını anlamaya ve açıklamaya çalışmıştır.
Özet (Çeviri)
This study was conducted to examine the challenges faced by international students living in Kayseri in their daily educational and social life. The research was based on several factors, which were purposively selected to explore and explain the phenomenon; these are language problem, stereotype, physical appearance, xenophobia, racism. On one hand, the study tries to understand religious, educational, economic, accommodation, cultural, adaptation problems and many other social issues; on the other hand, it strives to examine the general condition in which live foreign students in Kayseri. At the end of the study, the researcher hoped to identify, understand, explain and provide solutions to their problems as a key factor hindering their integration in the society.