Konkordatonun hüküm ve sonuçları
Provision and consequences of the concordat
  1. Tez No: 638438
  2. Yazar: MÜNİR KAMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET ARİF ESİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Konkordato, Konkordatonun Sonuçları, Konkordatonun Hükümleri, Concordat, Provisions Of The Concordat, Consequences Of The Concordat
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sermaye Piyasası ve Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
7101 sayılı Kanun değişikliği ile konkordato kurumu kapsamlı bir değişime uğramış ve uygulamada kullanılmaya başlamıştır. Uygulamada yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan konkordatonun mahkeme tarafından tasdik edilmesiyle birlikte ortaya çıkaracağı hüküm ve sonuçlar, konkordatonun tarafları bakımından önem arz etmektedir. Konkordatonun tasdiki birçok hususta etkisini gösterir. Çalışmamızda konkordato süreci hakkında genel bilgilere yer verilmiş ve sonrasında konkordatonun hükümleri başlığı altından konkordatonun bağlayıcılığı hususu kapsamlı olarak anlatılmıştır. Çalışmanın devamında, konkordatonun tasdikinin sonuçları ve etki ettiği hususlar ise ayrı ayrı başlıklar altında incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
As per the amendment to the code numbered 7101, concordat adhibition has undergone a radical change and is started to be applied in practice. When concordat, which in use commonly, supported by court approval emergent judgements and effects are very important fort he parties. Concordat approval shows its effect on several issues. In this study, general information about the concordat process is explained and afterwards, the cohesiveness issue for concordat is examimened in details under the title of concordat provisions. Thereafter, the consequences and the effects of the concordat approval are explained as different topics.