Tüketicilerin elektrikli otomobil kullanımına yönelik tutumları üzerine bir araştırma
A research on consumers' attitudes for use of electric automobile
- Tez No: 638443
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜNGÖR HACIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Tüketici, Tüketici Hakları, Tutum, Elektrikli Otomobil, Consumer, Consumer Rights, Attitude, Electric Car
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Günümüzde otomobil kullanımı oldukça yaygın olmakla birlikte elektrik enerjisi ile çalışan otomobiller son zamanlarda popülerlik kazanmış ve oldukça hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu çalışmanın amacı da tüketicilerin elektrikli otomobil kullanıma yönelik nasıl tutumlar geliştirdiğini araştırmaktır. Tüketicilerin haklarına, elektrikli otomobil satınalmalarında hangi faktörlerin etkili olduğuna ve elektrikli otomobillerin yapısına değinilmiştir. Çalışmanın giriş bölümünden sonra, ikinci bölümde tüketici, tüketici farkındalığı ve bilinçli tüketici konuları ele alınmıştır. Üçüncü bölümde elektrikli otomobiller ve elektrik motorlarının açıklaması yapılmıştır. Dördüncü bölümde model olarak kullandığımız teknoloji kabul modelinden, beşinci bölümde ise tüketici tutumlarından bahsedilmiştir. Altıncı bölümde anket uygulaması sonrası bulgular yorumlanmıştır. Çalışmasının bitiminde ise sonuç ve öneriler mevcuttur.
Özet (Çeviri)
Although the use of automobiles is widespread nowadays, automobiles operating with electrical energy gained popularity in recent times and have started to spread rapidly. Electric cars have begun to replace traditional cars that are of interest to consumers. The aim of this study is to investigate how consumers develop attitudes towards the use of electric cars. The rights of consumers, the factors that influence the purchase of electric cars and the structure of electric cars are mentioned. The attitudes developed by consumers emphasize the importance of electric cars. After the introduction part of the study, in the second part, consumer, consumer awareness and conscious consumer issues are discussed. In the third part, electric cars and electric motors are explained. In the fourth section, the technology acceptance model we use as the model and the consumer attitudes are mentioned in the fifth chapter. In the sixth section, the findings obtained after the survey are interpreted. In the last part of the work, results and suggestions are included.