Hz. Muhammed (S.A.V.)'in çocuk eğitimine verdiği önem
An analysis of the importance of Hz. Muhammad on child education
- Tez No: 639478
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET KASIM ÖZGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Eğitim ve Öğretim, Felsefe, Religion, Education and Training, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, Dini Eğitim, Çocuk Eğitimi, Hz. Muhammed (s.a.v.), Eğitim Felsefesi, Karakter Eğitimi, Erdem Eğitimi, Öğrenme, Öğretme, education, religious education, child education, Hz. Muhammad the prophet, philosophy of education, character education, ethics education, learning, teaching
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu araştırmanın asıl amacı; Hz. Muhammed (s.a.v)'in çocuk eğitim ve öğretimine verdiği önemin; eğitim, din ve ahlak felsefesi açısından derinlemesine incelenmesidir. Araştırmada; veri toplama aracı olarak, nitel araştırma yaklaşımıyla doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. Her bir doküman betimsel analize tabi tutulmuştur. Elde edilen veriler betimsel analiz işlem basamaklarına göre incelenmiştir. Araştırmada incelenen çocuk eğitimi ve öğretimi ile ilgili kitapların her bir araştırma sorusu çerçevesinde kodlanarak belli temaların bulunup bulunmadığına bakılmıştır. Kodların ve temaların belirlenmesinde kitaplarda geçen ifadeler değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The investigation of the emphasis by Hz. Muhammad the prophet on child education. The main aim of this research is to deeply investigat etheemphasis by Hz. Muhammad on child education in terms of education, religion and philosophy of ethics. In this research, document analysis method is used as a tool of data collection with qualitative approach. Each of the master thesis is subjected to the descriptive analysis. Gained data is examined according to the process steps of descriptive analysis. It is examined that if the reare specific themes by coding a frame foreach research question with in the master thesis about child training and education investigated in the research. The phrases mentioned in the thesis are evaluated forthed esignation of codes and themes.