Novel approach immune to partial shading forphotovoltaic energy harvesting frombuilding integrated PV (BIPV) solar roofs
Bina entegre PV (BIPV) güneş çatılarından fotovoltaik enerji hasadı için kısmi gölgelemeye bağışıklık yeni yaklaşım
  1. Tez No: 641347
  2. Yazar: FARNAZ POUREBRAHİMİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURTAZA FARSADI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fotovoltaik Sistemler, MPPT Maksimum Güç Noktası İzleme, Boost Dönüştürücü, Photovoltaic Systems, MPPT Maximum Power Point Tracking, Boost Converter
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Son yıllarda güç dağıtımında ve aşırı dağıtım sistemlerinde çok megawatt fotovoltaik sistemlerin kullanımına çok dikkat edilmiştir. Ayrıca, fotovoltaik sistemlerin düşük maliyetleri nedeniyle, şebekeye bağlı fotovoltaik teknolojisi önemli ölçüde iyileşmiştir. Bununla birlikte, fotovoltaik sistemlerin artan büyümesi, harmonikler, voltaj profilleri, kararlılık ve benzeri açıdan güç sistemleri için olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, bu tez, fotovoltaik jeneratörlerin çoklu fotovoltaik panel girişlerine sahip bir şebekeye bağlı DG dönüştürücüsüne mümkün olan en iyi entegrasyonunu sunar. Bu tür sistemlerin tasarlanması, analiz edilmesi ve analiz edilmesindeki zorlu konular, güneş modüllerindeki gerilim ve akımın doğrusal olmayan özelliklerinden kaynaklanan bu sistemlerin karmaşık dinamik modelinden kaynaklanmaktadır. Bu tezde sistemin fotovoltaik dizisi, DC bara kondansatörü, gerilim kaynağı invertörü, pasif çıkış filtreleri ve DC invertör akım ve gerilim kontrolörleri gibi çeşitli parçalarını modelleme, tasarlama ve analiz etme aşamalı bir süreci sunulmaktadır. Ayrıca bu tezde, fotovoltaik modülün doğrusal olmayan voltajakım karakteristik doğrusallaştırmasına dayalı DC bara voltaj kontrolörü tasarlamaya yönelik yeni bir yöntem sunulmakta ve radyasyon seviyesindeki değişiklikler altında bu kontrolörün performansını arttırmak için maksimum güç sıralı kontrolör parametrelerine dayanan bir kriter çıkarılmaktadır. Oldu. Sonuçlar, tüm sistemin ve tasarlanan kontrolörlerin tatmin edici performansını ve çeşitli çalışma koşulları altında sistemin kararlı çalışması için çıkarılan analitik kriterlerin doğruluğunu gösterir.
Özet (Çeviri)
In recent years, much attention has been paid to the use of multi-megawatt photovoltaic systems in power distribution and over-distribution systems. Also, due to lower costs of photovoltaic systems, grid-connected photovoltaic technology has improved significantly. However, the increasing growth of photovoltaic systems may have adverse consequences for power systems in terms of harmonics, voltage profiles, stability, and so on. Therefore, this dissertation offers the best possible integration of photovoltaic generators into a grid-connected DG converter with multiple photovoltaic panel inputs. The challenging issues in designing, and analysing such systems arise from the complex dynamic model of these systems, which is rooted in nonlinear characteristics of voltage and current in solar modules. In this thesis, a step-by-step process of modelling, designing, and analysing various parts of the system such as: photovoltaic array, DC bus capacitor, voltage source inverter, passive output filters and inverter current controller and DC bus voltage is presented. Also in this thesis a new method for designing DC bus voltage controller based on nonlinear voltage-current characteristic linearization of photovoltaic module is presented and a criterion based on the maximum power sequential controller parameters to improve the performance of this controller is extracted under changes in radiation level. Has been. The results show the satisfactory performance of the whole system and the designed controllers as well as the accuracy of the analytical criteria extracted for the stable operation of the system under various operating conditions.