Türkiye ve Kırgızistan Ceza Muhakemesi Hukukunda belirti delili
The evidence sign in Turkish and Kyrgyz Criminal Procedure Law
  1. Tez No: 641490
  2. Yazar: GULZHAR AKHMATALIEVA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BERRİN AKBULUT
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Delil, Belirti Delili, Maddi Delil, İz Bilimi, Kriminalistik, Olay Yeri İnceleme, Evidence, Evidence Sign, Material Evidence, Trace Science, Criminalistics, Trace, Crime Scene Investigation
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 393
Özet
Ceza Muhakemesinin temel amacı-maddi gerçeğe ulaşmaktır. Maddi gerçeğe ulaşmanın yolu delil vasıtasıyla mümkündür. Bu tezde, Türkiye ve Kırgızistan Ceza Muhakemesi Hukukunda delilin bir türü olan belirti delili incelenmeye çalışılmıştır. İki ülke Ceza Muhakemesi Hukukunda belirti delilinin rolü ve özellikleri incelenmiştir. Tez üç bölümden oluşmaktadır. Tezin Birinci Bölümünde Türk Ceza Muhakemesi Hukukunda delil ile ilgili genel konular, İkinci Bölümde belirti delili ele alınmıştır. Tezin Üçüncü Bölümünde ise Kırgız Ceza Muhakemesi Hukukunda belirti delili incelenmiştir. Tezin sonuç bölümünde, Türkiye ve Kırgızistan Ceza Muhakemesi Hukukunda belirti delili üzerinde genel değerlendirme yapılmıştır. Değerlendirmede ortaya çıkan farklılıklar ve hukuki sorunlar tespit edilmiş ve bu sorunların çözümü için öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The main purpose of Criminal Procedure Law is to achieve the material fact. Attaining the material fact is possible via the evidence. In this thesis, evidence sign which is one of the types of evidence in Turkey Criminal Procedure Law and Kyrgyzstan Criminal Procedure Law was researched. The role and characteristics of the evidence sign in the Criminal Procedure Law of the two countries were researched. The thesis consists of three parts. In the first part of the thesis, was described general issues related to evidence in Turkish Criminal Procedure Law. In the second part of the thesis, the evidence sign was researched. In the third part of the thesis was researched the evidence sign of Kyrgyz Criminal Procedure Law. In the conclusion part of the thesis, was made the general evolution of the Turkey Criminal Procedure Law and Kyrgyzstan Criminal Procedure Law with evidence sign. As a result of the evolution, the differences and legal problems were discovered and suggestions for solving these problems were presented.