Yeni kurulacak Tuzla Halinin eski hale göre sağlayacağı fayda ve maliyet analizi
Benefit and cost analysis to be provided by Tuzla state to be established according to the old state
  1. Tez No: 642691
  2. Yazar: MEVLÜT DURMUŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HALİM YURDAKUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Rungis Hali, Meyve Sebze Hali, Tuzla Hali, Dağıtım Kanalı, Yeni Gıda Ticaret Merkezi, Fire Oranı, Atık Meyve Sebze, Rungis State, Fruit And Vegetable State, Tuzla State, Distribution Channel, New Food Trade Center, Fire Rate, Waste Fruit And Vegetable
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Lojistik Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Hal kavramının önemi ülkemizde her geçen gün artmaktadır. Artan sebze meyve fiyatlarının da etkisiyle ülkenin gündeminde bulunmaktadır. Araştırma yeni kurulacak halin eski hale göre sağlayacağı faydaları, ortaya çıkan maliyetlerin analizini yapmayı amaçlamaktadır. Yapılan analizler sayısal veriler olarak teze yansıtılmış sağlayacağı faydalar 8 başlık altında incelenmiştir. İncelenen başlıklarda halde bulunması gereken operasyon ekipmanlarına da değinilmiştir. Araştırma yapılırken halde yapılan röportajlar çalışmanın oluşmasında ciddi katkılar sağlamıştır. Yeni halin kurulmasıyla birlikte taşıma maliyetlerinde, fire oranlarında ve çevreye olumsuz etkilerde azalmalar olacağı tespit edilmiştir. Sayısal verilerle bu değerler çalışmaya yansıtılmıştır. Çalışma hazırlanırken mevcut haldeki sorunların tespiti amacıyla saha çalışması yapılarak sorunlar belirlenmiş ve çözüm önerileri oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
The importance of the concept of state is increasing day by day in country. Increasing prices of vegetables and fruits are also on the agenda of the country. The research aims to analyze the benefits of the new state compared to the old state and the resulting costs. The results of the analyzes are reflected in the thesis as numerical data. The headings examined also mention the operational equipment that should be present. Interviews conducted during the research have contributed to the formation of the study. With the establishment of the new state, it has been determined that there will be decreases in transportation costs, waste rates and negative effects on the environment. These values were reflected to the study with numerical data. During the preparation of the study, a field study was carried out to identify the existing problems and problems were identified and solution suggestions were created.