Sağlık hizmetleri MYO öğrencilerinin iş sağlığı ve güvenliği bilinci ile meslek hastalıklarına yakalanma riskleri hakkında bilgi düzeylerinin ölçülmesi
Measurement of knowledge level of occupational health and safety awareness and vocational diseases risks of healthcare students
  1. Tez No: 644000
  2. Yazar: BÜŞRA HANCI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUHSİN ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halk Sağlığı, Public Health
  6. Anahtar Kelimeler: İş Sağlığı ve güvenliği, meslek hastalıkları, bilinç düzeyi, Occupational health and Safety, occupational diseases, level of consciousness
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Esenyurt Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu çalışmada eğitimlerinin ikinci yılında olup daha önce çeşitli sağlık kuruluşlarında mesleklerine uygun alanlarda yerinde uygulama ve yaz stajı adı altında çeşitli derslerle staj uygulaması yapan sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu öğrencilerinin konuya yaklaşımları ve bilinç düzeylerinin ölçülmesi amaçlanmıştır. Anket çalışması için İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan (İlk ve acil yardım, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Tıbbi Görüntüleme Teknikerliği, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik) bazı programlar seçilmiştir. Her programdan farklı sayıda öğrenciler seçilmiş toplamda öğrenciye 15 sorudan oluşan bir anket uygulanmıştır. Elde edilen sonuçlar incelenmiş ve farklı programlarda eğitim gören öğrencilerin İş sağlığı ve güvenliği konusuna yaklaşımları ve meslek hastalıkları konusunda ki bilinç düzeyleri ölçülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this study, is in the second year of training before a variety of health care professions in accordance with their areas under the name of the application and at a summer internship with a variety of internship students of health services vocational school approaches and measurement of the level of consciousness. Esenyurt İstanbul University to survey the on-site health services vocational school (primary and emergency, operating room Services, Anesthesia, medical imaging Technician, Medical Documentation and Secretariat) some programs. Each program is different from the number of students selected in total has been applied a questionnaire consisting of 15 questions to the student. The results obtained were examined and students studying in different programs, see approaches to safety and health at work and occupational diseases which measured the levels of consciousness.