Roof gardening in cities: Suggestions for Ankara
Kentlerde çatı bahçeciliği: Ankara için öneriler
  1. Tez No: 64435
  2. Yazar: PINAR KÖYLÜ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SÜMER GÜLEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: çatı bahçeleri, yeşil alanlar, kentler, kentsel yeşil alan sistemi, Ankara. iv, Roof gardens, green spaces, cities, urban green system, Ankara
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
ÖZET KENTLERDE ÇATI BAHÇECİLİ?İ: ANKARA İÇİN ÖNERİLER Pınar Köylü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Sümer Gülez Haziran, 1997 Bu çalışmada, kentlerde yeşil mekan yaratmanın bir yolu olan çatı bahçeciliği incelenmektedir. Çatı bahçelerinin kentsel yerleşimlere katkısı ve teknik yönleri üzerinde durulmakta ve bazı örnekler tanıtılmaktadır. İnsanların çatı bahçeciliğine eğilimlerini öğrenmek için, Ankara'da yaşayan halkın anket yapılarak fikri alınmıştır. Böylece, anket sonuçlan da gözönünde bulundurularak, Ankara kenti için çatı bahçeciliğine yönelik öneriler getirilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ROOF GARDENING IN CITIES: SUGGESTIONS FOR ANKARA Pınar Köylü M. F. A. in Interior Architecture and Environmental Design Supervisor: Prof. Dr. Sümer Giilez June, 1997 This study examines a way of creating green spaces in cities, that is roof gardening. Contributions of roof gardens to urban settlements and technical aspects of roof gardens are emphasized, and some examples are illustrated. People's tendency towards roof gardening are examined by conducting survey research with citizens of Ankara. Thus, suggestions for roof gardening in Ankara are made by considering the results of the research.