Endüstriyelleşen futbol sektörü: Bir kulüp yapılanma model önerisi
Industrialized football sector: A model proposal for club construction
  1. Tez No: 645446
  2. Yazar: YUSUF ÖZ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÇİĞDEM ÖNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Profesyonel Futbol Kulüpleri, Organizasyon Tasarımı, Spor Yönetimi, Professional, football, club, organization, project, plan, structuring, unit
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Spor Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu araştırma özel olarak hazırlanmış profesyonel spor kulüpleri futbol şubelerinin doğru organizasyon planlamasını belirlemek ve sistemsel doğru bir organizasyon dizaynı oluşturmak amacıyla yapılmıştır. Bu çalışmada; profesyonel futbol kulüp yapılarının sorunları belirlenmiş, bu sorunların doğru bir planlamayla nasıl çözülebileceği sorusuna cevap aranmış, bu sorguya paralel olarak bir model önerisi oluşturulmuştur. Bu tez çalışması kapsamında sunulan model önerisinde, profesyonel spor kulüpleri futbol şubelerinin yapılanma süreçlerine ilişkin örgütlenme dizaynını temsilen bir organizasyon şeması sunulmuş, örgütlenmenin sistematiği, kurulum esasları, etkin yönetsel yapının kurgusunda faaliyet göstermesi önerilen birimler, bu birimlerin işleyiş esasları, alanları ve yetkilerinin neler olması gerektiği hususları ilgili alanyazına uyumlu olarak incelenmiş, yorumlanmış, belli bir sistematik düzen içinde modelin alt yapısı oluşturulmuş, yeni bir örgüt dizaynının nasıl olabileceğine ilişkin sorgu, araştırmanın sınırları dahilinde en doğru şekilde cevaplandırılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This research was conducted in order to determine the correct organizational planning of specially prepared professional football clubs and to create a systematically correct organization design. In this study, the problems of the professional football clubs were determined, and the answers to the question of how these problems can be solved with the right planning were sought. How can a correct organizational plan of professional football clubs be systematically established in this project? What should be the functional units / departments? What should be the operations, management and fields of expertise of the units? In the face of these questions, a plan has been formed in a certain systematic order and it has been tried to be answered in the most correct way.