Özel hastane kullanma eğilimi; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki özel hastanelerde bulunan fiziksel koşullar, imaj, doktorlara olan güven, bilgilendirme ve hastaneye olan güven faktörlerinin özel hastane tercihine olan etkileri
  1. Tez No: 645656
  2. Yazar: Hacer Kutlu
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMRAH ÖNEY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hastane, Fiziksel KoĢullar, Ġmaj, Güven, Gazimağusa, Kuzey Kıbrıs, Hospital, Physical Conditions, Image, Trust, Famagusta, North Cyprus
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Doğu Akdeniz Üniversitesi-Eastern Mediterranean University
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Günümüzde sağlık alanında büyük ilerlemeler kaydedilmiĢtir. Artık toplumumuz daha fazla sağlık bilincine sahiptir. Sağlık hizmetine ihtiyaç duyan birey, sağlık kuruluĢu seçerken etkin bir role sahip olup, bireyler sağlıkları ile ilgili en doğru seçimi kendileri yapabilmektedirler. Artan bu rekabet ortamında hastaneler hastalar tarafından tercih edilen bir kurum olmak istiyorlarsa hastaların hastane seçimlerini etkileyen faktörlerin neler olduğunu analiz etmek zorundadırlar. Birey sağlık hizmeti ihtiyacı duyduğu zaman tercih edilen hastane olmak önemsenen bir konudur. Bu çalıĢma kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‟ndeki özel hastanelerde bulunan fiziksel koĢullar, imaj, doktorlara olan güven, bilgilendirme ve hastaneye olan güven faktörlerinin özel hastane kullanma eğilimine olan etkilerini incelemek amaçlanmıĢtır. Yapılan incelemeler sonucunda ise belirlenen faktörlerinin özel hastane kullanma eğilimine olan etkilerini ve bu faktörlerin özel hastane kullanma eğilimini ne düzeyde etkilediği hakkında bazı yargılara ulaĢılmıĢtır. Bu yargıların sonucunda özel hastane kullanımına etki eden faktöler belirlenmiĢ ve önerilerde bulunulmuĢtur.
Özet (Çeviri)
Today, there have been great advancements in the field of health. The society now has raised awareness on health. Making the best choice for their own health, individuals, in need of healthcare, have an effective role in choosing the healthcare organization. In the increasing competitive environment, a hospital should analyze factors affecting hospital choices of patients to be the preferred hospital. Being the preferred hospital when a patient is in need is a significant issue. The aim of this study is to examine the tendency towards the use of factors in private hospitals such as physical conditions, image, trust in doctors, informing the patient and trust in the hospital in private hospitals in the Turkish Republic of Northern Cyprus. Observations have shown the effects of identified factors on the tendency towards the use of private hospitals and it has been decided on on which level the said factors affect the tendency towards the use of private hospital. Factors affecting the use of private hospitals have been identified and suggestions have been made based on these findings.