İşe alım sürecinde sosyal medya ile dijital ortamların Y kuşağına etkisi ve insan kaynakları yönetiminin beklentileriyle karşılaştırmalı analizi
The comparative analysis of the impact of social media and digital media with the expectations of human resources management, as far as the recruitment process is concerned
- Tez No: 646879
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET TUĞRUL SAVAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: insan kaynakları, işe alım, sosyal medya, kuşaklar, baby boomers, X kuşağı, Y kuşağı, Z kuşağı, alfa kuşağı, Human Resources, Recruitment, Social Media, Generations, Baby Boomers, Generation X, Generation Y, Generation Z, Alpha Generation
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Çalışmada 103 kişiye uygulanan 20 soruluk Sosyal Medya ve Dijital Ortamların İşe Alım Sürecindeki Etkisi Ölçeği geliştirilmiş olup ölçek güvenilirlik analizi sonucunda ölçeğin güvenilirliği doğrulanmıştır. Analizlerde katılımcıların demografik verileri ve ölçeğin tanımlayıcı istatistikleri incelenerek, demografik profiller ile ölçek ve maddelerinin analizi yapılmıştır. Bu analizin sonucunda Y kuşağı ve İKY işe alım sürecinde sosyal medya ve dijital ortamları kullanma istekleri hem yüksek düzeyde hem de birbirine yakın seviyededir.
Özet (Çeviri)
In this study, the impact of Social Media and Digital Environments on Recruitment Process, which was applied to 103 people, was developed. Demographic data of the participants and descriptive statistics of the scale were analyzed and also demographic profiles and scales and items were analyzed. As a result of this analysis, generation Y and Human Resources Managers' willingness to use social media and digital media in the recruitment process is both high and close to each other.