Devlet muhasebe standartlarının TFRS/TMS ile uyumu ve farkları
State accounting standards and compliance with differences of TFRS/TMS
  1. Tez No: 646976
  2. Yazar: CANAN BOZKURT
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALİ KABLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Devlet Muhasebe Standartları, Türkiye Muhasebe Standartları, DMS, TMS, Government Accounting Standards, Accounting Standards Turkey, DMS, TMS
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Dünyada yaşanan gelişmeler, ülke ekonomilerini birbirine bağımlı hale getirerek, finansal raporların hazırlanmasında ortak muhasebe sistemlerinde buluşulmasına ve standartlar esas alınarak hazırlanmasına yöneltmiştir. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 12.06.2006 Tarihinde Devlet Muhasebesi Standartları Kurulu oluşturulmuştur. DMSK,“Kurulun yapısı, çalışma usul ve esasları ile diğer hususlar Maliye Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.”hükmü gereğince ilgili idarelerce yapılan görevlendirmenin ardından 23.06.2006 tarihinde yapılan ilk toplantı ile çalışmalarına başlamıştır.Devlet Muhasebe StandartlarıKurulu Uluslararası Kamu Sektörü Muhasebe Standartları ile paralel olarak 2008 yılı itibari ile Devlet Muhasebesi Standartlarını yayınlamaya başlamıştır. Bu çalışmada, Devlet Muhasebesi Standartlarının gelişimi açıklanmış ve aynı zaman da Devlet Muhasebesi Standartları ve Türkiye Muhasebe Standartları arasında karşılaştırma yapılarak uyum ve farklılıkları ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
Develpments in the world made the economies of each other dependent on each other, leading to the meting of common accounting systems in the preparation of financial reports and preparing them on the basis of standard. T.C. The State Accounting Standards Board was established on 12.06.2006 under the Ministry of Finance. DMSK has started it's activities with the first meeting held on 23.06.2006 after the assignment made by the related administrations in accordance with the provision that "the structure, working procedures and principles of the Board and other matters shall be regulated by the regulation to be issued by the Ministry of Finance. DMS In parallel with the International Public Sector Accounting Standards, this board has started to publish State Accounting Standards since 2008. In this study, the Government Accounting Standards development and also explained the Government Accounting Standards and compliance by making a comparison between Turkey Accounting Standards and differences have been demonstrated.