Enhancing the post-millennial generation's museum visits and engagement by using augmented reality platforms: a case study for the Jordan Museum
  1. Tez No: 648808
  2. Yazar: RASHA SARHAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NEDA ÜÇER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzecilik, İletişim Bilimleri, Museology, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Artırılmış Gerçeklik, Müze, Z Kuşağı, Nişan, Öğrenme, Augmented Reality, Museum, Generation Z, Engagement, Learning
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Son zamanlarda, yaşam hızındaki artışla birlikte, genç nesil boyunca ortaya çıkan ve kültürel kurumları ziyaret etmekle daha az ilgilenmeye başladığı kültürel bir sorun var. Sonuç olarak, bu sorun bu sosyal segmentten büyük ziyaretçilerin kaybını tetiklemiştir. Aynı zamanda genç kuşağı kültürleri ve mirasları hakkında daha az bilinçli hale getirerek katkıda bulunmuştur. Gerçekten de, genç kuşağı müzeleri ziyaret etmekten alıkoyan nedenlerden bazıları, kültürel kurumların modası geçmiş koşullarından ve yeni kuşağın yaşam tarzının önemli bir parçası haline gelen en son teknoloji trendlerinden kaynaklanmaktadır. Buna bağlı olarak, bu araştırma, Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisini, gençlerin müze içindeki ziyaretlerini ve katılımlarını arttırmak için yeni bir teknolojik yol olarak önermeyi amaçlamaktadır. Böylece, bu deneyim unutulmaz bir ziyarete dönüştürülerek akıllarında sonsuza dek kalabilir ve bu da onları sık sık müzeleri ziyaret etmeye çekebilir. Tez öncelikle Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisini tanımlar ve binyıl sonrası Nesil'in özelliklerini ve tercihlerini açıklar. Metodoloji bölümü, Ürdün Müzesi'nde 18-24 yaşları arasındaki bir grupla Artırılmış Gerçeklik platformunun test edilmesine odaklanır. Son olarak, Artırılmış Gerçeklik platformunun binyıl sonrası neslin müzeye katılımını artırıp artırmadığını ve müzeyi tekrar tekrar ziyaret etmeye teşvik edebilecek başarılı bir ziyaret sağlamaya katkıda bulunup bulunmadığını doğrulamak için veriler analiz edildi.
Özet (Çeviri)
Recently, with the increase in the speed of life, there is a cultural problem that obviously emerged through the younger generation, where they becoming less interested in visiting cultural institutions. Consequently, that issue has triggered the loss of large visitors from this social segment. It has also contributed by making the younger generation less conscious of their culture and heritage. Indeed, some of the reasons which pushed the younger generation away from visiting the museums are due to the outdated conditions of cultural institutions, and in addition to the latest technology trends that becoming an essential part of the new generation's lifestyle. Depend on that, this research intends to propose Augmented Reality (AR) technology as a new technological way to enhance young people's visits and engagement inside the museums. Thus, this experience could remain forever in their minds by transforming it into a memorable visit, which may attract them to visit the museums frequently. The thesis firstly defines the Augmented Reality (AR) technology and explain the post-millennial Generation's characteristic and preferences. While the methodology part mainly focuses on testing the Augmented Reality platform with a group aged between 18-24 at the Jordan Museum. Finally, the data were analyzed to verify whether the Augmented Reality platform enhances the engagement of the post-millennial generation within the museum and whether it contributed to providing them with a successful visit that might encourage them to visit the museum repeatedly.