Medrese öğrencilerinin popüler dindarlık düzeyleri: Tillo örneği
Medrasa students' popular religiousness degree the sample of Tillo
- Tez No: 649048
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA SAFA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Sosyoloji, Religion, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Popüler Dindarlık, Kurumsal Din, Tillo, Tabakalaşma, Popular Religiousness, Corporate Religion, Tillo, Stratification
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Medrese öğrencilerinin popüler dindarlık düzeylerinin incelenmesini konu edinen bu çalışma anket yöntemiyle elde edilen veriler doğrultusunda yapılmıştır. Giriş bölümünde araştırmanın konusu, amacı, önemi, problem, hipotezler ve sınırları belirtilmiş, ilk bölümde kavramsal anlamda popüler din ve kurumsal din kavramı ve bunların oluşumundaki temel etkenler açıklanmış ve araştırmaya konu olan bölge hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde ise araştırmanın metodolojisi açıklanmıştır. İkinci bölümde ise bulgular, yorumlar ve örneklem grubunun genel özellikleri belirtilmiştir. Sonuç bölümünde de çalışmadan elde ettiğimiz sonuçların genel bir değerlendirmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study examining on Popular Religiousness Degree of Medresa Students has studied by using data from survey. In this study consisting of totally four parts, subject, aim, importance, problem, hypothesis and boundaries of the study stated in opening chapter, explained conceptually popular religion and corporate religion and key factors causing these formations in the first chapter, information about research area stated in the second chapter, research methodology explained in the third chapter, comments and general features of sample group indicated in the fourth chapter.