The Syrian migration crisis and France (2011 – 2019): An analysis within the push and pull framework
Suriye göçmen krizi ve Fransa (2011 – 2019): İtme ve çekme kuramı kapsamında araştırma
- Tez No: 651228
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSEYİN EMRAH KARAOĞUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Suriye Göçmen Krizi, Göç, Avrupa Birliği'nin Göç Politikaları, Göçün Fransa Üzerine Etkisi, Suriye İç Savaşı, Syrian Refugee Crisis, Migration, the European Union's Migration Policies, Migration's Effect on France, Syrian Civil War
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
Yazılmış olan tez, Suriye Göçmen Krizinin Fransa Üzerindeki Etkisini ve Fransa ile Avrupa Birliğinin Göçmen Krizine Bakış Açısını 2011 ve 2019 yıllarına göre incelemektedir. Tezin ana araştırma sorusu“2011 yılındaki Suriye Sivil Savaşı ve Suriye Göçmen Krizi Fransa'yı nasıl etkilemiştir ve Fransa ile Avrupa Birliğinin 2011 ve 2019 yılları arasındaki aksiyonları nelerdir?”'dir. Suriye Sivil Savaşından sonra, Suriyeli halkın yaşam şartları kötüleşmiştir ve halk başka ülkelere göç etmek zorunda kalmıştır. Suriyeli göçmenler daha iyi bir hayat yaşayabilmek adına Avrupa ülkelerine gitmeyi tercih etmektedirler. Tez yazılırken Durum Çalışması methodu kullanılmıştır. Tez için incelenecek olan ülke Fransa'dır. Tez boyunca Suriye Krizinin Fransa üzerindeki göç etkileri ve Fransa ile Avrupa Birliğinin aldığı aksiyonlar tartışılacaktır. Ek olarak, Suriyeli göçmenlerin yaşam koşulları, Fransız halkın Suriyeli göçmenler hakkındaki düşünceleri, Fransız medyasındaki haberler ve Fransız göç kanunları ele alınacaktır. Analizler yapılırken, İtme – Çekme kuramı ve Avrupa Birliğinin Göç Politikası kullanılmıştır. Tezin sonunda“2011 yılındaki Suriye Sivil Savaşı ve Suriye Göçmen Krizi Fransa'yı nasıl etkilemiştir ve Fransa ile Avrupa Birliğinin 2011 ve 2019 yılları arasındaki aksiyonları nelerdir?”sorusunun cevabı verilecektir.
Özet (Çeviri)
The thesis is about the Syrian migration Crisis's effects on France, France's actions and the European Union's actions for this migration crisis during 2011 and 2019. The central research question is“How the Syrian Civil War of 2011 and Its Refugee Crisis have affected France and what are the actions taken by France and the European Union between 2011- 2019?”. After the Syrian Civil War, Syrian people's living conditions have gotten poorest and they have to migrate to other countries. Syrian refugees prefer to go to Europe to have a better life. In this thesis our chosen area is; France and during the thesis, the Syrian crisis's migration effect on France and France's and the European Union's actions will be discussed. Besides, the living condition of Syrian migrants, French people's reactions to Syrian refugees, French Media's responses, and the Frech law of migrations will be handled too. The used method for this thesis is the Case Study method. While making analysis, the Push and Pull theory, and the European Union's Immigration Policy will be used so that the issue can be categorized and understood better. At the end of the thesis the question of“How the Syrian Civil War of 2011 and Its Refugee Crisis have affected France and what are the actions taken by France and the European Union between 2011- 2019?”, will be answered.