Sağlık turistinin ülkemizde sağlık hizmeti kullanımıyla ilgili karar mekanizmaları ve bunu etkileyen faktörler
Decision mechanisms of health tourists about the use of health services i̇n our country and factors affecting this
  1. Tez No: 651514
  2. Yazar: TUBA GÜNER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAYDAR SUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Turizm, Health Care Management, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık, Sağlık turizm, Sağlık Hizmetleri, Health, Health tourism, Health Services
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Kurumları Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
Sağlık turizmi, sağlık hizmetlerini, rehabilitasyon hizmetlerini ve kişilerin kendilerini iyi ve sağlıklı hissetmesini sağlayan hizmetlerin giderek artmasıyla birlikte ülkemizin potansiyeli dikkate alındığında önemli fırsatlar sunmakta ve pazar ekonomisinin dikkatini çekmektedir. Giderek büyüyen pazar içerisinde ülkelerin yüksek paya sahip olabilmesi için rekabet unsurlarına ek olarak sağlık turistlerinin tercihleri de oldukça önemlidir. Bu çalışmada sağlık turistlerinin hastane tercihlerinde öne çıkanlar, yönetici görüşleri ile harmanlanarak sağlık turizmi hizmet sunucularına katkı sağlaması hedeflenmektedir. Rekabet dünyasında üst sıralarda yer almak için ülkelerin hasta memnuniyetlerini ve tercih kriterlerini dikkate alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarının yararlı olacağı düşünülmektedir. Sağlık turizminin mevsimsellik özelliğinin olmayışı, kalite ve fiyat odaklı olması, hastaların hastaneleri hiç görmeden seçmesi nedeniyle hasta tercih kriterlerini bilmek faydalı olacaktır.
Özet (Çeviri)
Health tourism offers important opportunities and attracts the attention of the market economy when the potential of our country is taken into consideration with the increasing number of health services, rehabilitation services and services that make people feel good and healthy. In addition to the competitive factors, the preferences of health tourists are very important for the countries to have a high share in the growing market. In this study, it is aimed to contribute to health tourism service providers by blending those who are prominent in hospital preferences of health tourists with manager opinions. It is thought that it would be beneficial for countries to make the necessary arrangements by taking into account the patient satisfaction and preference criteria in order to be at the top of the competition world. It is useful to know the criteria of patient preference because of the lack of seasonality of health tourism, quality and price-oriented, and patients choosing hospitals without seeing them.