To design a medical device to evaluate the dehydration of children patients using the Pleth variability index
Tıbbi bir cihaz tasarlayıp çocuk hastaların dehidrasyonu Pleth variability index ile değerlendirmesi
- Tez No: 652189
- Danışmanlar: DOÇ. DR. UFUK BAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Pleth Variability İndeks, Perfüzyon İndeks, Dehidrasyon, Pleth Variability Index, Perfusion Index, Dehydration
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 53
Özet
Bu tez çalışmasının temel amacı, tıbbi bir cihaz tasarlayıp hastaların dehidrasyonu Plath variability index ile değerlendirmesidir. Plath variability index, mekanik olarak havalandırılan hastalarda anestezi verdikten sonra hücrelerin sıvının hacmini sağlayan ve gösteren bir ölçümdür. Pleth variability index, hücrelerin sıvı hacminin değerlendirmesinde ve hastaların sürekli sıvı denetiminde yararlı ve noninvaziv bir parameterdir. Korelasyon analizi ve Receiver Operating karakteristik eğrileri kullanarak PVI ile glikozun ilk dağılım hacmi arasında bir korelasyon araştırdık. Sağlık durumu iyi olmayan veya hipovolemik hastalarda kardiyovasküler korelasyonları sistemin stabilitesini sürdürmeleri ve intravasküler hacmin doğru tahmini anestezi sırasında anestezi uzmanların için çok önemlidir. Kalp atım hızı, kan basıncı ve santral venöz basınçtaki değişiklikler hala en sık kan dolaşım durumunu değerlendirmek için kullanılmaktadır, ancak bu endekslerin sıvı duyarlılığı ile zayıf nedeniyle sıvı yönetimine rehberlik etmek için yetersiz olduğu gösterilmiştir. Periferik perfüzyon indeksindeki solunum varyasyonlarından türetebileceğimiz pleth varibility index, doktorlara noninvaziv, otomatik ve sürekli olarak elde edilen sayısal bir değer sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
The main objective of this thesis to design, a medical device to evaluate dehydration of patients using Plath variability index. Which is a measurement that provides and indicates the volume of central extracellular fluid in mechanically ventilated patients after induction of anesthesia. In extracellular fluid volume Pleth variability index has considered as a useful, noninvasive indicator of continuous fluid responsiveness.. Using correlation analysis and receiver operating characteristic curves, we sought a correlation between PVI and the initial distribution volume of glucose. Accurate estimation of intravascular volume is very important for anesthesiologists to maintain the stability of the cardiovascular system during anesthesia, especially for unstable or hypovolemic patients. Changes in heart rate, blood pressure, and central venous pressure are still most commonly use to assess the blood circulation status, but these indices have been shown to be insufficient for guiding fluid management, owing to their poor correlation with fluid responsiveness. The pleth variability index, which we derived from respiratory variations in the peripheral perfusion index, provides clinicians with a numerical value obtained noninvasively, automatically, and continuously.